Política

política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

Acusa Illa de voler “abaixar la persiana” de la nació i reivindica que només Junts pot dir que ’no’ a Pedro Sánchez

El candidat de Junts, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest migdia que Catalunya “no pot ser el flotador del PSOE”, un partit que “és claríssim que s’està enfonsant” i està buscant “salvar els mobles” el 12-M. En un acte de precampanya amb la plana major i càrrecs del món local del partit als Banys i Palaldà, a la Catalunya Nord, Puigdemont ha situat Junts com l’única força capaç de dir ’no’ a Pedro Sánchez i ha subratllat que no ha vingut “a reflotar el PSOE”: “Hem vingut a reflotar un país que s’enfonsa”, ha deixat clar.

El president a l’exili ha carregat directament i especialment contra el líder del PSC Salvador Illa, a qui veu “incapaç de plantar-se” davant la Moncloa, i de qui sosté que la insistència en “girar full” vol dir, en realitat, “abaixar la persiana de la nació”, és a dir, la de la llengua i la denúncia de l’”espoli fiscal”. Per això ha instat els catalans a fer servir el vot el 12-M per recuperar l’orgull i tornar “a fer tremolar” el govern espanyol”. “Cal un nou començament per evitar que la nació desaparegui”, ha instat, mentre ha receptat “lideratge” i ha convidat a deixar enrere el “derrotisme”. En aquest sentit, Puigdemont també ha elevat el to contra el candidat socialista perquè “sempre” prioritza els interessos del partit per davant dels de Catalunya, ja que ha “permès”, ara i quan era ministre, treure els diners dels catalans per posar-los “a la butxaca dels madrilenys”, vista la mitjana d’execució pressupostària de les inversions estatals. D’aquí que hagi reiterat que Junts no votarà a favor d’uns pressupostos espanyols que no corregeixin l’infrafinançament, per evitar “ser còmplices” d’una “aixecada de camisa” als catalans. A més, ha censurat que Illa parli de gestió “amb la pitjor gestió sanitària d’Europa” durant la pandèmia, i ha reivindicat que Junts també es preocupa pels problemes del dia a dia. “Ningú no ens ha de donar cap lliçó sobre què és saber gestionar”, ha reblat.

Al seu torn, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha criticat el govern d’ERC perquè passa la “patata calenta” als municipis davant el problema de la sequera, i ha reclamat “lideratge” al capdavant de la Generalitat. “Catalunya necessita algú que no amagui els problemes”, ha sentenciat. Pel seu cantó, el líder de Junts a Barcelona, Xavier Trias, ha reclamat “anar tots units i tenir les idees clares” com a recepta per guanyar. Guanyar i governar, és clar, perquè ha advertit, en al·lusió a la pinça entre comuns, PP i PSC que el va deixar fora de l’alcaldia: “no ens podem permetre que ens facin un Collboni, com a Barcelona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona