Política

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Més de 12.000 simpatitzants es concentren al carrer Ferraz de Madrid per manifestar el seu suport al president del govern espanyol

La direcció del PSOE fa pinya al voltant del líder del partit al comitè federal

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha estat més present que mai al comitè federal del partit d’aquest dissabte, malgrat no assistir-hi.

La família socialista ha aprofitat la reunió de la cúpula per manifestar tant a dins com a fora de la seu del partit un enfervorit suport al líder socialista, que dimecres va anunciar que es prenia un parèntesi per meditar si continua o no al capdavant del govern.

El carrer Ferraz de Madrid i altres adjacents s’han omplert de gom a gom de simpatitzants socialistes que han cridat missatges com “Pedro queda’t” o “democràcia sí, feixisme no” i “ni un pas enrere”. Segons la delegació del govern espanyol a Madrid, unes 12.500 persones s’han apropat aquest matí a la seu federal del PSOE. Fonts socialistes havien informat prèviament que hi havien acudit unes 10.000 persones tot i la pluja, que després s’ha esvaït.

A l’interior, els membres del comitè federal també han fet pinya al voltant de Pedro Sánchez. La vicepresidenta del govern i vice-secretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha arrencat el discurs d’obertura amb el mateix missatge que s’ha escoltat al carrer: “President, queda’t”. “President, sí que val la pena que guanyin els bons. Signat, els socialistes”, ha dit la també ministra d’Hisenda en resposta a la carta oberta que Sánchez va publicar dimecres després que un jutge obrís diligències contra la seva dona, Begoña Gómez, arran d’una denúncia del pseudosindicat ultradretà Manos Limpias per presumpte tràfic d’influències i corrupció en els negocis.

Montero també ha volgut enviar un missatge d’ànim a la dona de Pedro Sánchez: “Begoña, companya, estem totes amb tu”. Aquestes paraules han rebut una ovació dempeus dels assistents al comitè federal, el màxim òrgan del partit entre congressos. La dirigent socialista ha afirmat que “no hi ha dret” que els familiars dels polítics siguin “víctimes d’aquesta màquina del fang” que, segons ella, ha posat en marxa la dreta i la “ultradreta”, i ha exigit que acabi aquest “assetjament”.

La vicepresidenta tercera del govern, Teresa Ribera, també ha criticat el “setge” a Sánchez i la seva família, que ha considerat part d’una “estratègia de mentides i deshumanització per part de la dreta. i futura candidata socialista a les eleccions europees del 9 de juny ha donat la volta a alguns dels insults que ha rebut el president: “Ens poden dir gossos, perquè som fidels i lleials defensors dels drets, del futur dels espanyols, dels nostres joves. El que no som en cap cas és il·legítims o gent sense valors”. “Pedro, val la pena, queda’t. Comptem amb tu per als grans desafiaments que hem de superar plegats”, ha expressat.

El president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, també ha volgut fer costat a Sánchez, malgrat ser un dels seus principals crítics a dins el partit. El líder socialista manxec ha traslladat al president espanyol la seva “empatia” i la de milers de persones que “no només sabem que el seu dolor va de debò sinó que hem passat per experiències molt semblants”.

Els dirigents socialistes que han participat al comitè federal han fet un recés en la reunió per sortir al carrer i estar una estona amb els milers de militants procedents d’agrupacions socialistes d’arreu de l’Estat. Mentre membres de la direcció com el secretari d’organització, Santos Cerdán; el portaveu al Congrés, Patxi López; Montero o Ribera saludaven els simpatitzants, ha sonat la cançó “Quédate” de Quevedo, i Ribera fins i tot s’ha animat a ballar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Gallant adverteix “enemics i amics” que Israel aconseguirà els seus objectius

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona