Política

política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

Carles Puigdemont critica que el candidat socialista hagi anat al comitè federal del PSOE “a recollir instruccions”

El líder del PSC i candidat socialista el 12-M, Salvador Illa, ha participat avui en l’acte de suport a Pedro Sánchez celebrat a Madrid i ho ha fet reivindicant davant el Comitè Federal del PSOE que vol ser president de Catalunya per aconseguir que “s’impliqui en la millora d’Espanya”. “Catalunya mai ha marxat enlloc, Catalunya ha vingut per ajudar a millorar Espanya”, ha sentenciat, arrencant els aplaudiments de la plana major del partit, informa l’ACN. Per aconseguir-ho, ha demanat ajuda a tots i cadascun dels militants i simpatitzants de l’Estat, animant-los a trucar o fins i tot visitar els seus familiars i amics catalans per dir-los que cal votar el PSC per “obrir una nova etapa a Catalunya”.

Sobre la decisió de Sánchez de meditar si plega o no, que l’ha deixat sol en l’arrencada de la campanya, Illa ha dit que “respecta el seu període de reflexió” però ha deixat clar que res li faria “més il·lusió” que comptar amb la seva presència “el més aviat possible”. El candidat socialista ha avisat que la política “té límits” i que s’ha de respectar l’adversari, instant a dir “no a l’ocupació del poder a qualsevol preu” i menys quan impliqui la “deshumanització” dels rivals.

El candidat de Junts+ el 12-M, Carles Puigdemont, ha carregat contra l’assistència d’Illa a Madrid. “No podem posar-nos al servei de cap partit espanyol, com està fent avui el candidat socialista, que ha anat al comitè federal del PSOE a recollir instruccions” en lloc de fer campanya a Catalunya, ha criticat. Davant els 700 militants i simpatitzants que han omplert el pavelló d’Argelers, ha llançat la pregunta:“Voleu un president que vagi a recollir instruccions a Madrid o un president que vagi a donar instruccions a Madrid?”. Ha alertat també sobre el que considera una “ofensiva per espanyolitzar” les eleccions catalanes. “Això no va del futur del PSOE”, ha etzibat avisant que Catalunya no pot tenir un president de la Generalitat que sigui “l’encarregat d’una franquícia política” espanyola.

Pel que fa als dies de reflexió que s’ha agafat Pedro Sánchez per la denúncia de Manos Limpias contra la seva dona, Puigdemont ha recordat al president espanyol que ells sí que “en saben de fake news, de lawfare i d’assetjament per terra mar i aire” i li ha preguntat “on eren els socialistes, quan 2,3 milions de catalans vam anar a votar i vam ser tractats com a delinqüents”. El cap de cartell de Junts+ ha reivindicat que les seves sigles son “l’única candidatura en condicions de guanyar que pot garantir que res no passarà per damunt dels interessos de catalans”.

En la mateixa línia, el secretari general de Junts, Jordi Turull, també ha carregat contra el candidat socialista, ja que assegura que “mai ha aixecat la veu per tots els patiments dels catalans per no molestar els seus amos i senyors de Catalunya”. També li ha recriminat que parli de “girar full” en relació amb el procés, assegurant que el que cal és “girar full al caos de Rodalies, al fet que hagin convertit l’aeroport del Prat en una nova terminal de l’aeroport de Barajas, al corredor mediterrani absolutament aturat i a l’espoli fiscal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Putin avisa que les seves forces estratègiques estan preparades pel combat

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden diu que deixarà d’enviar bombes i munició a Israel si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona