Política

Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

El líder popular avisa el president del govern que sinó renuncia ara “el farem marxar a les urnes”

El PP llança una iniciativa per convidar els ciutadans a respondre a la carta del líder socialista

El president del Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo, ha acusat aquest dissabte que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de tenir tics autoritaris i l’ha convidat a deixar el càrrec.

En un acte de campanya a les Terres de l’Ebre amb el candidat popular al Parlament, Alejandro Fernández, Núñez Feijóo ha advertit Sánchez que “quan s’ataca a jutges i a tribunals, a periodistes i a mitjans de comunicació, s’està dimitint de la democràcia”.

El líder del PP ha assegurat a Sánchez –que dilluns revelarà si deixa o continua al capdavant del govern– que “no hi ha cap problema” si vol dimitir. “Total, té vostè dues possibilitats: o marxa ara o el farem marxar a les urnes, amb més diferència que al juliol de 2023”.

El dirigent popular ha indicat el problema de Sánchez no és amb la política sinó amb la justícia i li ha recordat que “està sotmès a la llei i als jutges i als tribunals espanyols”. “Si no, no hi ha democràcia”, ha afegit. A parer seu, Sánchez, el PSOE i el govern es creuen “impunes” i això revela “un tic autoritari que des de Franco mai no havíem vist”.

Núñez Feijóo ha equiparat Sánchez amb el cap de llista de Junts a les eleccions al Parlament de Catalunya, Carles Puigdemont, perquè, segons ell, tots dos volen que els ciutadans estiguin “pendents del seu melic” en comptes d’estar ells al cas dels problemes de la gent. “Li diuen socialisme, nacionalisme, independentisme, però realment és narcisisme. És creuen més importants que els altres, que tothom gira al seu voltant, i ja n’hi ha prou”, ha etzibat.

El cap de l’oposició al Congrés ha dit a Sánchez que “la pregunta no és si val la pena ser president del govern, sinó si Espanya es mereix tenir un president com vostè”.

Cartes a Sánchez

El PP ha animat aquest dissabte els ciutadans a respondre a la carta oberta en què Sánchez anunciava que prenia uns dies de descans per meditar si ha de continuar o no al capdavant de l’executiu després que un jutjat de Madrid hagi obert diligències contra la seva dona, Begoña Gómez, per un presumpte cas de tràfic d’influències i corrupció en els negocis.

A través de la iniciativa En legítima correspondència, els populars conviden a transmetre a Sánchez els “problemes reals” que afecten els espanyols, com “la pujada de preus, el accés a l’habitatge o la inseguretat”. El partit ha obert una adreça de correu electrònic per enviar-hi aquests missatges que, asseguren, faran arribar a la Moncloa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “hagi d'estar sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA