Política

política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

Per a Ruben Wagensberg, a Suïssa des de fa sis mesos, és “inhumà” que ningú del PSC li hagi enviat cap missatge de suport

En un acte inèdit ple de simbolisme i amb emotius retrobaments entre els exiliats i els seus companys de partit, ERC ha traslladat avui la seva campanya a Ginebra. La capital suïssa és des de fa sis anys la ciutat de residència de la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, i des de fa sis mesos també del número 9 de la llista, Ruben Wagensberg. En un acte en el qual ERC ha reivindicat l’exili com a part de la seva història i també la seva intensa lluita contra la repressió, la formació de Pere Aragonès ha volgut contraposar la seva actitud batalladora amb la dels socialistes, informa l’ACN. Aprofitant el temps de reflexió marcat pel president espanyol Pedro Sánchez després de la denúncia de Manos Limpias contra la seva dona, el candidat d’ERC el 12-M ha deixat clar: “quan a nosaltres ens ataquen, no ens rendim”.

La lluita no és fàcil, i així ho han relatat Wagensberg i Rovira, que en una conversa –el format pel qual ha apostat aquest acte de campanya– han parlat de la “duresa” de l’exili. En el cas de l’exsecretari de la Mesa del Parlament i ara membre de la Diputació Permanent, també ha parlat de decepció, ja que ha criticat amb duresa el PSC per no haver-li enviat cap missatge de suport sis mesos després de deixar Catalunya tot i haver compartit el dia a dia al Parlament les dues últimes legislatures. Tot seguit, el cap de llista el 12-M, Pere Aragonès, ha fet una crida a culminar l’1-O i el president del partit, Oriol Junqueras, ha demanat una “victòria prou gran” per superar les eines “no democràtiques” de l’Estat.

Abans de l’acte, Wagensberg s’ha fos en abraçades amb els seus companys, ja que era la primera vegada que la majoria de diputats que han compartit les últimes legislatures amb ell el tornaven a veure. El número 9 de la llista el 12-M va marxar a finals d’any a Ginebra per la investigació per terrorisme dins la causa del Tsunami Democràtic. Avui ha assegurat que considera “inhumà i boig” que “ningú” del PSC no li hagi enviat encara cap missatge de suport. El número 9 de la llista d’Esquerra el 12-M ha explicat que quan el president espanyol va avançar que es plantejava deixar el càrrec per la denúncia de Manos Limpias contra la seva dona, va notar una “emoció estranyament compartida” i s’hi va sentir “un punt representat”, però ràpidament ha matisat que en veure les “reaccions” del PSC, li ha “guanyat pes la memòria”. Per la seva banda, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que també ha rebut fortes abraçades, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que “no li fallin les cames” perquè ara cal estar “més al costat de la democràcia que mai”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona