Política

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

El candidat socialista promet treballar “colze amb colze” amb els consistoris en temes com la seguretat, la sanitat o l’educació

El primer secretari del PSC i candidat el 12-M, Salvador Illa, ha assegurat avui que tant Junts com ERC fa deu anys que governen la Generalitat “d’esquena als ajuntaments”. Durant un acte de campanya a Santa Coloma de Gramenet, informa l’ACN, el cap de llista socialista ha criticat la “reticència” de les formacions independentistes a col·laborar amb els governs municipals i ha posat com a exemple el fet que les últimes reunions d’un president de la Generalitat amb alcaldes van ser durant els executius de Pasqual Maragall i José Montilla. En contraposició, Illa s’ha compromès a treballar “colze amb colze” amb els consistoris en temes com la seguretat, la sanitat o l’educació i amb eines com les juntes locals de seguretat. “Millorarem els serveis públics amb els ajuntaments”, ha promès.

En la mateixa línia, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha assegurat d’ERC que “el govern de la Generalitat ha actuat amb deslleialtat institucional cap als municipis” i n’ha posat múltiples exemple. Segons Parlón, la formació de Pere Aragonès culpa els consistoris de la falta d’habitatges socials i els fan responsables de “mantenir la seguretat als barris”. “Es treuen la responsabilitat de sobre”, ha lamentat, preguntant-se com han de transformar els ajuntaments les piscines privades en refugis climàtics.

El ministre d’Indústria, Jordi Hereu, ha mostrat el seu suport al president Pedro Sánchez assegurant que no es pot deixar guanyar a qui “degrada la política” i també s’ha mostrat contrari a un nou referèndum sobre la independència de Catalunya, dient que no inclou a la totalitat de la societat. En aquest sentit, ha recordat que a Santa Coloma de Gramenet només un 20% de l’electorat va votar l’1 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP recupera l’escó que va perdre el 2017

girona
Política

Illa: “Avui obrim una nova etapa”

barcelona
política

Puigdemont insta ERC a refer el diàleg i l’estratègia comuna independentista

barcelona
Política

Aragonès assumeix “uns molts mals resultats”

barcelona

Junts s’imposa a Girona i el PSC recupera la segona posició

Girona
Rússia

Putin canvia el ministre de Defensa i nomena un civil

Barcelona
Kuwait

El primer ministre forma un nou govern enmig d’una crisi política

Barcelona
Política

El PSC guanya, mentre el vot independentista recula

barcelona

Junts+ guanyaria a Girona, segons el sondeig de TV3

GIRONA