Política

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar definitivament els barracons

Sílvia Paneque, cap de llista del PSC de comarques gironines, ha afirmat aquest matí que “en l’àmbit de l’educació, la prioritat és la construcció de centres escolars i eliminar definitivament els barracons a la demarcació. El dèficit d’escoles i d’instituts és tan gran que el llistat complet és molt ampli. La construcció de centres educatius ha de tornar a ser una prioritat d’una Catalunya que funcioni bé. Tornar al model de referència d’escola catalana Marta Mata com a contraposició de l’informe PISA d’enguany, que situa a Catalunya en el seu pitjor resultat de la història”, segons recull un comunicat del PSC.

“A les comarques gironines els dèficits són alarmants. L’exemple paradigmàtic és el de l’institut de secundària de Vilafant, un projecte que va néixer el 2008 i que, any rere any, ha anat quedant desplaçat a la cua de les prioritats dels diferents governs nacionalistes. N’hi ha pendents a Girona, Salt, Santa Cristina d’Aro, Riells i Viabrea, Bescanó, Cassà de la Selva, etc. Les instal·lacions, els equipaments, el material, les bones condicions de les aules també són cabdals per garantir l’educació i evitar resultats com els de l’informe PISA d’enguany, que situen a Catalunya a la cua de l’Estat” ha explicat Sílvia Paneque.

Els socialistes també consideren cabdal ampliar la xarxa de centres de primària a la demarcació, les millores als centres escolars el Pedró de l’Escala, Joan Margarit de la Bisbal, Carme Guasch de Figueres, Montserrat de Sarrià de Ter, de l’escola de primària els Estanys de Sils i de l’Institut de Cassà de la Selva, de Llançà, l’Escola Vila-romà de Sant Joan a Palamós i de l’institut escola de Sant Joan de les Abadesses o impulsar la creació de centres de formació integral d’adults, reciclatges professionals i primera ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Illa, guanyador amb 37 o 40 escons, seguit de Junts (33-36) i ERC (24-27), segons el sondeig de 3Cat i RTVE

BARCELONA
Guerra a Gaza

Egipte se suma a la demanda per genocidi contra Israel al TIJ

Barcelona
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

La participació a les 18 hores s’alenteix i s’equipara a les més baixa del 2021

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona