Política

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, revelarà avui si dimiteix o no, però a l’hora de tancar aquesta edició es mantenia la incògnita fins i tot sobre el format, el lloc i l’hora escollits per fer l’anunci.

Cap ministre ni dirigent del PSOE, tampoc els del seu pinyol, s’ha atrevit a fer càbales i coincideixen que tots els escenaris estan oberts, des d’una moció de confiança o una convocatòria electoral fins a la renúncia, que suposaria l’intent d’investidura d’un altre candidat socialista. El seu entorn dona a entendre que Sánchez va pensar a dimitir després de saber que un jutjat de Madrid havia obert diligències d’investigació contra la seva dona, Begoña Gómez, per un presumpte delicte de tràfic d’influències i corrupció en els negocis. Però per no actuar en calent es va agafar aquests dies de descans per meditar si valia o no la pena continuar sota aquesta campanya d’“assetjament” contra ell i la seva família per part del PP, Vox i mitjans de comunicació i entitats afins.

Sánchez no ha fet cap aparició pública des de dimecres a la tarda, però ha continuat a La Moncloa i ha parlat amb ministres, dirigents del partit i també amb líders internacionals, que li han expressat la seva solidaritat, com ara el president brasiler, Luiz Inácio Lula da Silva. El líder socialista ha rebut, així mateix, una onada de suport de militants i simpatitzants socialistes tant en diversos actes de partit com als carrers.

Després que dissabte més de 12.000 persones es concentressin davant del quarter general del PSOE al carrer Ferraz de Madrid, centenars de ciutadans i polítics valencians van fer pinya amb Sánchez ahir a les portes de la seu del PSPV a València, on es van tornar a sentir consignes com ara “Pedro, queda’t” i “No et rendeixis”. Al vespre, unes 5.000 persones –segons la delegació del govern espanyol a Madrid– es van manifestar davant del Congrés dels Diputats en una marxa sense sigles polítiques per expressar el seu “amor a la democràcia” i protestar contra l’intent de la dreta de fer fora l’executiu progressista. La marxa, convocada per l’associació juvenil d’esquerres La Plaza, va denunciar la “manipulació mediàtica de la dreta i la ultradreta”. També van ser presents en la protesta dirigents de Sumar i Més Madrid, com el ministre de Cultura, Ernest Urtasun; la ministra de Sanitat, Mónica García, i el portaveu del grup, Íñigo Errejón.

Hores abans, personalitats del món cultural espanyol van convocar un acte en defensa de la “decència democràtica”, en el qual van participar el director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero; l’actriu Marisa Paredes; el cantant Miguel Ríos, i els líders de la UGT, Pepe Álvarez, i CCOO, Unai Sordo, que van animar a convertir les manifestacions del Primer de Maig, Dia del Treballador, en “una crida a la decència i a la regeneració democràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel intensifica els seus atacs al sud i el nord de la Franja

barcelona
Estats Units

Els EUA neguen que s'estigui produint un “genocidi” a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Un treballador de l’ONU mor a Gaza per l’impacte d’un projectil atribuït a Israel

barcelona
TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona