Política

política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

Demana que es prohibeixi l’entrevista prevista aquesta nit a RTVE o bé es compensi la resta de forces, i critica l’enquesta exprés del CIS

Censura la manera com s’aprofita de l’afer el PSC per a la seva campanya

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat un escrit davant la Junta Electoral Central (JEC) per denunciar l’”exhibició mediàtica” aquests dies del president espanyol Pedro Sánchez, amb el seu anunci primer que es plantejava plegar a les portes de la campanya del 12-M i la posterior autoratificació avui en el càrrec, que segons la denúncia només vol “desviar l’atenció dels mitjans de comunicació de la campanya electoral, menystenint així l’equitat i integritat del procés democràtic”. El document reclama que es reprovi la “pràctica” de Sánchez i declari que incompleix la normativa electoral vigent, iniciant-se en conseqüència el corresponent expedient sancionador, i reclama així mateix que se suspengui l’entrevista que s’ha anunciat aquesta nit a RTVE, o bé que, subsidiàriament, si s’acaba fent, “es compensi les altres formacions polítiques que participen en el procés electoral”. La JEC té previst reunir-se aquesta mateixa tarda, però fonts consultades ja han descartat que la demanda d’ERC sigui tractada i resolta avui.

L’escrit dels republicans constata que la carta en què Sánchez anunciava que obria un procés de reflexió destacava els resultats electorals del seu partit el juliol del 2023, i que aquest mateix matí ha comparegut des de la Moncloa aprofitant recursos públics tot “contravenint els principis d’imparcialitat i neutralitat” enmig d’un procés electoral. A més, denuncia que el PSC “està aprofitant” la declaració institucional per fer la seva campanya electoral. ERC censura igualment la “campanya institucional” endegada pel govern espanyol i l’enquesta exprés que el CIS ha realitzat arran de l’anunci de Sánchez, que ha difós avui i que inclou fins i tot estimacions de vot, fet que “demostra una finalitat política de la situació generada per la pròpia presidència del govern espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Òmnium fa saber a García-Castellón que Oleguer Serra està exiliat a Suïssa

barcelona
Guerra a Gaza

Cinc soldats israelians moren per foc amic al nord de la Franja

Barcelona

L’atemptat contra Fico va ser obra d’un “llop solitari” amb motivació política

Barcelona
Guerra a Europa

Zelenski visita Khàrkiv en plena ofensiva i diu que la situació està controlada

Barcelona
Política

El jutge del cas Tsunami denega a Marta Rovira declarar des de Suïssa

barcelona
política

Mas justifica l’arxivament de la causa a Estrasburg per un “malentès”

barcelona
Política

Mor Pere Massana, alcalde històric de Castell de l’Areny

Unió Europea

La CE investiga si Facebook i Instagram generen addicció entre els menors

barcelona
àsia

Putin i Xi estrenyen la seva “associació estratègica”

barcelona