Política

contra l’activisme

Sas demana aturar l’executòria

Adrián Sas és un dels dos activistes per la independència que són a les portes d’entrar a la presó, després que la seva condemna hagi estat confirmada pel Tribunal Suprem. Sas està pendent només de l’últim tràmit jurídic, el de l’execució de la sentència a tres anys i sis mesos de presó. Un cop hi hagi una resolució ferma en aquest sentit, la seva entrada a un centre penitenciari semblarà del tot inevitable.

És per aquest motiu que la defensa de Sas ja ha mogut fitxa i la setmana passada va presentar un escrit a l’Audiència de Barcelona, encarregada del tràmit d’executòria, per demanar que s’aturi el procediment en espera de l’aprovació de la llei d’amnistia i en vista de la possibilitat certa que el seu client s’hi pugui acollir.

El coneixement de la fermesa de la seva sentència es va produir en ple debat sobre la llei d’amnistia i el mateix Adrián Sas va afirmar aleshores que en un principi el seu cas és un dels que s’haurien de poder acollir als beneficis de la norma. Tot i això, va manifestar el seu recel pel que va definir com a redactat “ambigu” de la llei.

Però una cosa és el seu cas personal i una altra és la visió que aquest activista té de la legislació ara en tràmits d’aprovació i que considera que és poc ambiciosa. La llei d’amnistia s’ha plantejat per donar una sortida a les persones que han estat víctimes de la repressió contra l’independentisme, però Sas defensa que la norma hauria de ser “una amnistia total”.

Si finalment Adrián Sas no es pot beneficiar de la llei d’amnistia, té molt clar que la seva actitud no serà de col·laboració. “Són ells els que hauran de fer la feina bruta, no m’entregaré”, afirma l’activista.

Adrián Sas
El primer aniversari de l’1 d’octubre del 2017 és la data en què aquest activista va tenir un enfrontament amb els Mossos d’Esquadra que li va acabar costant una condemna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona