Política

argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

El president argentí replica les paraules de Puente, que havia qualificat el mandatari ultradretà de persona “molt dolenta”

El president de l’Argentina, Javier Milei, va atacar divendres el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un comunicat de rebuig a unes declaracions sobre ell fetes pel ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente. En un comunicat publicat per l’Oficina del President de l’Argentina al seu compte oficial de la xarxa social X, el mandatari “repudia les calúmnies i injúries” formulades per Puente durant una xerrada i es dirigeix a Pedro Sánchez, a qui diu que “té problemes més importants de què ocupar-se, com les acusacions de corrupció sobre la seva esposa, assumpte que l’ha portat, fins i tot, a avaluar la seva renúncia”.

“Pel bé del Regne d’Espanya, esperem que la justícia actuï amb celeritat per esclarir aquest escàndol de corrupció que afecta directament l’estabilitat de la seva nació i, per tant, les relacions amb el nostre país”, diu el text del qual s’ha fet ressò Efe..

Puente va intervenir divendres en un acte sobre xarxes socials a Salamanca, juntament amb una altra integrant de l’executiu de Sánchez, la ministra d’Igualtat, Ana Alonso, on va assenyalar que “a les xarxes es juga dur i, si no ho fas, passes desapercebut i ets irrellevant” i es va referir a “gent molt dolenta que ha arribat molt amunt”, com l’expresident nord-amerià Donald Trump i l’actual mandatari argentí.

De Milei va dir que li havia vist fer unes contundents declaracions en campanya electoral “quan va sortir no sé en quin estat i prèvia a la ingesta o després de la ingesta de substàncies”, sense donar-te més detalls.

El comunicat de l’Oficina de Milei de rebuig a les paraules de Puente va servir per atacar obertament Sánchez, de qui va dir que “ha posat en perill la unitat del Regne, pactant amb separatistes i portant a la dissolució d’Espanya; ha posat en risc les dones espanyoles permetent la immigració il·legal dels qui atempten contra la seva integritat física; i ha posat en perill la classe mitjana amb les seves polítiques socialistes que només porten pobresa i mort”.

El text expressa el desig que “el poble espanyol aviat torni a triar viure en llibertat”, perquè considera que el model socialista és “el mateix” que ha portat “misèria i decadència” a l’Argentina.

El ministre d’Interior argentí, Guillermo Francos, ha demanat aquest dissabte la “renúncia” de Puente, a qui ha qualificat d’“irresponsable”, per la seva “manca de respecte” al president argentí. El govern espanyol, per la seva part, ha apel·lat als llaços que uneixen tots dos països per continuar mantenint aquestes relacions d’amistat.

Milei participarà el 18 de maig en una trobada organitzada a Madrid per Vox, convidat pel seu president, Santiago Abascal, molt pròxim al mandatari argentí, al qual va acompanyar el 10 de desembre a Buenos Aires en la seva presa de possessió.

Sánchez, en canvi, és pròxim a l’expresident argentí Alberto Fernández (2019-2023), i va donar suport en les últimes eleccions a l’excandidat peronista, l’aleshores ministre d’Economia, Sergio Massa, i no va enviar una felicitació a Milei quan es va confirmar el seu triomf el novembre de 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona