Política

guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

Israel i Hamas discuteixen al Caire una primera fase de quaranta dies de treva i l’alliberament de 33 ostatges

Les negociacions per a un alto-el-foc a la Franja de Gaza avancen positivament i s’acosten a un principi d’acord, tot i que les parts encara no han tancat cap pacte definitiu, segons han informat aquest dissabte a Efe fonts coneixedores de les converses que es fan al Caire. Una font palestina ha revelat a Efe, sota condició d’anonimat, que “hi ha un gran avenç en les negociacions entre el moviment palestí Hamas i Israel”, i ha explicat que la delegació egípcia en el procés negociador “ha trobat una formulació acordada pel que fa als punts de discrepància”.

La font palestina ha assenyalat que l’acord sobre el qual discuteixen a hores d’ara inclou una primera fase de 40 dies de treva en la qual s’alliberaran 33 ostatges del total d’uns 128 ostatges israelians retinguts per Hamas, mentre que l’exèrcit israelià es retirarà de les zones en les quals sigui present a la Franja de Gaza.

La segona fase continuarà per un altre període de 42 dies durant el qual s’alliberaran tots els ostatges restants i s’estendrà un procés de “calma permanent a Gaza”, mentre que la tercera i l’última fase inclourà intercanviar els cadàvers i durarà també 42 dies.

També va apuntar que el màxim responsable de Hamas a Gaza, Yahya Sinwar “vol un compromís per escrit dels Estats Units sobre la fi incondicional dels combats” i sol·licita també que Israel no impedeixi tornar al territori ocupat de Cisjordània els palestins alliberats a canvi dels ostatges.

Segons un alt funcionari de Hamas citat per la cadena de Qatar Al Jazzera, el fet que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, insisteixi a dir que Israel entrarà a la ciutat de Rafah amb independència d’un possible acord és un “element clau” que també s’està discutint en les converses.

Mentrestant, Israel continua els seus atacs i almenys 32 persones han mort en les darreres 24 hores a la Franja de Gaza, fet que eleva el nombre total de morts palestins des que va començar la guerra a 34.654. Segons dades del Ministeri de Sanitat de Gaza, el nombre de ferits és de 77.900.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

AFGANISTAN

Missió en marxa per repatriar els catalans morts i ferits en l’atac a Bamian

BARCELONA
política

La defensa de Wagensberg relliga el cas Tsunami amb l’espionatge amb Pegasus

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ja són prop de 10.000 els evacuats al nord-est d’Ucraïna per l’avenç rus

BARCELONA
Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En funcionament el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona