Política

política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

Proposa traduir la “pluralitat i transversalitat” del moviment tant en la gestió del govern com en la proposta que es faci al govern espanyol

Presenta un manifest de suport amb el suport de més de 5.000 signatures que crida a “reprendre i culminar” el camí iniciat l’1-O

El president a l’exili i candidat de Junts el 12-M, Carles Puigdemont, ha instat aquesta tarda a presentar a l’Estat un plantejament que surti de la “pluralitat i transversalitat” del moviment independentista, i que vingui avalat per un acord del Parlament de Catalunya. “L’Estat ha de sentir que el que li proposa la part catalana no és una proposta de part petita, sinó que és una proposta a través del Parlament del que el poble de Catalunya expressa i demana”, ha reflexionat des d’Argelers. Puigdemont, de fet, ha constatat que el govern que ell vol liderar “no pot ignorar” la demanda d’unitat que arriba del moviment independentista, que creu doncs que s’ha de reflectir en la “relació amb l’Estat”, però també en la gestió de l’autogovern, en la manera com s’organitzi l’executiu i com es “depura el servei públic de partidismes i sectarismes”.

El candidat ho ha dit en la presentació d’un manifest de suport que ja han signat més de cinc mil persones, moltes d’elles representants de sensibilitats diverses de l’independentisme, un text que ha aprofitat per subratllar precisament que la transversalitat serà imprescindible per a la “represa”, al servei de la qual vol posar el seu anunciat retorn. En aquest sentit, s’ha compromès a fer esforços “per sumar i per unir”, valors que ha situat com a prioritats del govern que vol liderar per encarar la futura etapa “amb les millors condicions”. Uns valors de pluralitat que Puigdemont també confia que serveixin aquests dies per atreure el vot dels indecisos a “confluir” en el projecte que segons ell té la “capacitat real” de guanyar les eleccions, que és el de Junts. “Són els darrers dies de la campanya i ens toca mobilitzar molt la gent”, ha subratllat.

El manifest lloa la figura de Puigdemont com el “més reconegut defensor” de la causa d’alliberament de la nació catalana arreu del món, i per tant un “actiu del màxim nivell” que no es pot “malbaratar”. “Cal unir esforços per reprendre amb més força i intel·ligència el camí emprès i culminar-lo”, conclou el text, que compta amb el suport del raper Valtònyc, la dibuixant Pilarín Bayés, actors com Toni Albà, Lloll Bertran, Lluís Marco o Joan Lluís Bozzo, el sociòleg Salvador Cardús, l’arqueòleg Eudald Carbonell, els periodistes Carles Porta i Llibert Ferri, escriptors i editors com Albert Sánchez Piñol, Iolanda Batallé o Jordi Cabré, científics com Alícia Casals i Abel Mariné o la restauradora Ada Parellada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA