Política

política

Una quinzena d’entitats demanen als partits compromís amb l’habitatge

Insten a Junts i PSC a posicionar-se sobre els lloguers de temporada després d’haver obtingut ekl suport d’ERC, Comuns i la CUP

Presenten 10 mesures per “protegir aquest dret fonamental”

Una quinzena d’entitats socials, entre les que hi ha la PAH, el Sindicat de Llogateres i la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), han fet públic avui un manifest en què demanen un compromís amb l’habitatge com a dret als partits que concorren a les eleccions de diumenge. Les entitats han exigit garanties en el compliment d’una desena de mesures, entre les que hi ha la inversió del 2% del PIB en polítiques d’habitatge i posar en marxa el decret llei de lloguers de temporada. La setmana passada les entitats ja van signar un compromís sobre aquest segon tema amb ERC, Comuns i la CUP i avui han instat al PSC i Junts a posicionar-se. r

En un acte celebrat a les portes de la Casa Orsola, un emblemàtic bloc de la lluita pel dret a l’habitatge d’aquestes entitats, han presentat les deu mesures concretes per “poder capgirar la situació d’emergència habitacional”. Les entitats, que entenen que “les dificultats generalitzades per accedir o mantenir un habitatge digne i assequible són un dels principals vectors de desigualtat de la societat catalana”, insisteixen en la necessitat de protegir “aquest dret fonamental”.

Entre les mesures hi ha també un pla de xoc per acabar amb el sensellarisme i reduir les llestes d’espera a les meses d’emergència, augmentar el parc d’habitatges públics “fins a posar la llista de 86.876 sol·licitants a zero”. assegurar l’accés a les persones migrades, reservar el 30% en les noves construccions per generar habitatge protegit, sancionar els propietaris que incompleixin la llei de contenció de les rendes de lloguer o impulsar cooperatives d’habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA