Política

La CUP defensa “lleis que treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”

“Salt és un dels molts municipis gironins amb una greu situació d’habitatge, amb desnonaments continuats i un fort encariment dels lloguers”, va afirmar ahir Marta Guillaumes (CUP-DT) en una visita al mercat de la població, on va apuntar contra el paper en l’àmbit dels fons voltor internacionals. La va acompanyar Montserrat Vinyets, que va posar el municipi com a exemple que “els fons voltor s’estan apropiant de les nostres viles i ciutats” i va manifestar que “cal fer-los fora”. “Això ho podem fer amb lleis que els impedeixin gestionar els parcs d’habitatge des dels seus despatxos de Londres”, va afegir l’actual presidenta del grup parlamentari de la CUP.

Segons exposa la formació, durant la darrera legislatura, el dret a l’habitatge ha estat un dels eixos clau de l’acció política de l’organització, que a banda d’altres apostes, com el fre als habitatges d’ús turístic o la reivindicació de més inversió en habitatge públic als pressupostos del Govern ha reivindicat la regulació dels lloguers aprovada pel Parlament de Catalunya (posteriorment tombada pel TC) i ha estat molt crítica amb la regulació actual, impulsada des de Madrid.

Vinyets aposta per tornar a impulsar lleis pròpies que “treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”, que estableixin que els contractes de lloguer han de ser indefinits i que declarin “tota Catalunya com una gran zona tensionada”. Davant els límits legals que, segons la CUP-DT imposa l’estat espanyol, la candidata de l’esquerra independentista va manifestar que cal confrontar-los: “Que el Constitucional ens tornarà a tombar les lleis que necessitem? Sí, sens dubte, són els guardians del règim del 78. Però les tornarem a fer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA