Política

Junts deixa el govern de Matadepera retraient el “menyspreu” de l’alcalde

El grup municipal de Junts a Matadepera trencarà el pacte de govern signat amb Som-hi i ERC fa deu mesos i deixarà l’executiu en minoria, segons ha comunicat el partit dirigit per Xavier Mampel. La militància juntaire va decidir que els seus quatre edils surtin de l’executiu després de fer una consulta anit en la que aquesta opció va tenir el suport d’un 82,6% dels vots. En un comunicat que han fet públic a les xarxes, la formació lamenta que “el funcionament de l’acord de govern no ha estat l’esperat” i assenyala que han rebut “sistemàtiques mostres de menyspreu” per part de l’alcalde Guillem Montagut (Som-hi). També recriminen als fins ara socis que hi ha hagut “múltiples divergències polítiques que afecten directament el poble”.

“Hem arribat a la conclusió que és moment d’actuar amb coherència i responsabilitat política i assumir el paper d’oposició”, afegeix Junts al comunicat emès aquest dijous. Afegeixen que “aquesta decisió no ha estat fàcil, però creiem fermament en la voluntat i el compromís dels nostres militants, que són la base de la nostra democràcia interna i de la nostra força com a organització política”.

Si els regidors de Junts compleixen amb el mandat del partit el govern de Matadepera quedarà liderat pels cinc regidors de Som-hi i un d’ERC, que se situen en minoria del ple davant els quatre membres de Junts i els tres de Suma’t.

Segons informava el propi Ajuntament tres de les regidores de Junts, Núria Garcia, Eva Brugal i Dolors Martí, encara no tenen presa cap decisió al respecte, i Gabriel Pirla ha manifestat acatar la decisió del partit.

Junts va perdre la meitat de ls regidors en les eleccions passades i el seu cap de llista, Marcel·lí Bosch, va presentar la renúncia poc després i el seu lloc el va ocupar Brugal. Junts havia tingut l’alcaldia el passat mandat amb Nil López com a cap de llista el 2019, però la decisió de la formació de proclamar com a cap de llista de les del 2023 a Bosch va provocar que López decidís fundar una nova candidatura, Suma’t, amb la que va aconseguir tres regidors i ara està a l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Absolt el veí acusat de calúmnies a l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

L'Iran dona per mort el president Ebrahim Raisi en l'accident del seu helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans
BÀRBARA LLIGADAS
Cap de l'oposició de Viladecans

“Volem una ciutat equitativa, republicana i sostenible”

Viladecans
Guerra a Gaza

La guerra de les mares d’Israel

Beirut

Encavalcant eleccions

Barcelona
GUERRA A EUROPA

Onze morts i desenes de ferits en nous atacs russos al nord-est d’Ucraïna

BARCELONA