Política

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

La cap de llista d’Esquerra Republicana al Parlament per la circumscripció de Girona, Laia Cañigueral, i el número 4 de la candidatura, Jordi Orobitg, acompanyats per la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, s’han reunit avui amb un grup d’empresaris i empresàries de Riudellots de la Selva per explicar les propostes dels republicans en l’àmbit econòmic i industrial.

Cañigueral ha destacat que “actualment, hi ha més gent treballant que mai i l’índex d’atur més baix dels últims 15 anys, així com un rècord d’exportacions, tant en volum i qualitat o un rècord en inversió estrangera”. També ha remarcat la feina feta en els darrers 2 anys des del Govern, com per exemple els 22 milions d’euros per la reindustrialització que s’han invertit a comarques gironines o l’impuls a la Formació Professional. En aquest sentit, ha explicat que s’ha treballat conjuntament amb patronals, sindicats i cambres de comerç per garantir que les empreses trobin professionals qualificats per incorporar a les plantilles, a la vegada que s’ofereix als i les joves millors llocs de treball que s’acaba traduint amb més qualitat de vida.

La candidata ha apuntat que l’objectiu dels republicans és seguir treballant perquè l’economia gironina continuï despuntant. Per fer-ho ha posat en valor algunes de les propostes que porta Esquerra al programa com desplegar un nou Pacte Nacional per la Indústria (2026-2029), “per tal de donar continuïtat a l’esforç que s’ha fet en l’impuls de la indústria catalana, amb l’objectiu que l’any 2030 s’assoleixi un pes industrial del 25% del PIB del país”, ha explicat Cañigueral.

Una altra de les propostes destacades dels republicans és aconseguir un PERTE territorial per a Catalunya, “llargament reclamat i que permetria mobilitzar 1.820 milions d’euros pel teixit empresarial del nostre país”, ha fet incís Cañigueral. “D’aquesta manera podríem donar resposta a demandes de moltes empreses catalanes i gironines que no troben cabuda a convocatòries que fa de forma centralitzada l’Estat Espanyol”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Marta Rovira demana ajornar la declaració per Tsunami

barcelona

Absolt el veí acusat de calúmnies a l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

L'Iran dona per mort el president Ebrahim Raisi en l'accident del seu helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans
BÀRBARA LLIGADAS
Cap de l'oposició de Viladecans

“Volem una ciutat equitativa, republicana i sostenible”

Viladecans
Guerra a Gaza

La guerra de les mares d’Israel

Beirut

Encavalcant eleccions

Barcelona