Política

El cap de llista del Partit Verd europeu aterra en la campanya per donar suport a Eloi Badia

Bas Eickhout, cap de llista del Partit Verd Europeu, ha estat avui a Girona per donar suport a la candidatura dels Comuns, encapçalada per Eloi Badia a les comarques gironines. Acompanyats per la diputada al Congrés, Júlia Boada, Eickhout i Badia, han visitat les Hortes de Santa Eugènia, un espai que Eickhout considera “clau” en les ciutats del present atenent que “el canvi climàtic és el major repte d’Europa en aquests moments”.

Eickhout i Badia coincideixen a destacar que és importantíssim que en les properes dècades es posin les bases per planificar una transició verda justa que posi èmfasi en l’emergència climàtica. “La regió del Mediterrani s’escalfa un 20% més ràpid que la resta del món, ho hem vist amb la sequera”, ha explicat Badia, que ha cridat al concentrar el vot en els Comuns perquè “som l’únic partit amb un pla per fer front amb garanties al canvi climàtic”. El canvi climàtic, ha afegit, “no només es una amenaça pel planeta sinó que també ho és per la nostra economia”.

Dins aquest pla, els Comuns proposen mesures per fer la transició cap un model d’agricultura més sostenible i que contempli la pagesia com a sector estratègic. Per Eickhout, “l’agricultura és una aliada en la lluita contra el canvi climàtic i la pagesia té un paper fonamental en la preservació de la natura”.

El candidat del Partit Verd Europeu ha fet finalment una crida a concentrar el vot ecologista en els Comuns. “Cal combatre de l’extrema dreta i evitar la seva entrada al Parlament català”, ha dir Eickhout, “ja que és la principal negacionista del canvi climàtic”. Eickhout ha demanat el vot per Eloi Badia com a única opció per una lluita efectiva contra l’emergència climàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona