Política

SOCIETAT

La Junta Electoral avisa que els acampats a la UB no poden fer propaganda el 12-M

Diu que Mossos i UB tenen el deure de “vetllar per l’estricte compliment” de l’article 93 de la llei electoral

La Junta Electoral de Zona de Barcelona ha recordat als Mossos d’Esquadra i al rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guàrdia, que tenen el deure de vetllar perquè no hi hagi propaganda electoral ni coacció al vot durant la jornada electoral de diumenge a l’edifici històric de la universitat i a l’entorn. Aquest avís és una referència directa a l’acampada al pati de l’edifici a favor de Palestina i contra Israel. El recinte és un col·legi electoral diumenge que ve, i per això, la Junta Electoral, tenint coneixement de l’acampada per la premsa, diu que Mossos i UB tenen el deure de “vetllar per l’estricte compliment” de l’article 93 de la llei electoral.

Aquest article estableix que ni als locals electorals ni als seus entorns no es podrà realitzar propaganda electoral de cap tipus. “Tampoc podran formar-se grup susceptibles d’entorpir, de la manera que sigui, l’accés als locals, ni s’admetrà la presència a les proximitats dels qui puguin dificultar o coaccionar el lliure exercici del dret de vot”, afegeix. Finalment, dona la potestat al president de la mesa per prendre “totes les mesures que consideri convenients”.

Els acampats insistien abans de conèixer l’avís que no volen interferir en les eleccions del 12-M però també asseguraven que es mantindran ferms fins que no es facin efectius els acords adquirits al claustre de dimecres en relació al trencament de totes les relacions institucionals i acadèmiques amb centres, instituts de recerca, empresa i altres institucions d’Israel fins que aturi el “genocidi”. En un comunicat, els estudiants han exigit al rectorat “accions concretes” i un “compromís escrit”. En aquest context, també sol·liciten que es convoqui una sessió extraordinària del Consell de Govern per ratificar el text que exigeix el trencament de les relacions amb universitats, instituts de recerca i empreses israelianes. D’altra banda, el col·lectiu ha celebrat que la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles hagi acordat suspendre els acords amb centres d’Israel que no defensin el dret humanitari però han lamentat el seu “discurs equidistant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona