Política

Salvador Vergés

Cap de llista de Junts i diputat electe

“En un context difícil hem augmentat el vot”

La muntanya és “imprescindible en clau personal”. L’ajuda a desconnectar i a tenir la ment clara i és el que més ha trobat a faltar durant aquesta campanya tan “intensa”, una “experiència inoblidable” que ha gaudit i en què ha fet pinya amb l’equip. El dissabte de reflexió va pujar al Puigsacalm.

Junts ha pujat 13.700 vots respecte del 2021. Quin balanç feu, l’endemà de les eleccions, d’aquest augment a la circumscripció?
Estem satisfets dels resultats a Girona, d’aquest augment que comentes de 13.700 vots. Hem passat dels 90.050 el 2021 als 103.750, que representen un 35% dels vots de les comarques gironines. Per tant, l’increment de participació ens representa també un increment en vot del 2,2%. Estem contents perquè, en unes circumstàncies que eren difícils, hem pogut consolidar aquests set diputats i amb més percentatge de vot.
La nit electoral vau dir que “pertocava a Girona ser dignes d’aquest moment històric” amb relació al fet que la circumscripció és històricament votant independentista i feu “puigdemontista”.
No eren unes eleccions convencionals, sinó absolutament històriques, que representen el retorn d’un president de la Generalitat a l’exili i que, per tant, la nostra llista, Junts+, havia d’anar a roda del president, d’aquest “tot o res” sense xarxa que ha ofert al poble de Catalunya. El que ens pertocava era preparar el terreny perquè la seva tornada no fos en va sinó que fos per, com està determinat a fer, reprendre l’embat nacional. I Girona s’ha demostrat que no només és la seva terra, sinó el bastió del president Puigdemont.
Quina lectura en feu, de la victòria a totes les comarques de la demarcació?
Hem guanyat a les vuit comarques que representem, les set de la vegueria i la Cerdanya gironina. Som el partit més ben implantat al territori, amb més bona acceptació per part dels electors. Ens confereix un repte i una responsabilitat per poder blindar la unitat que protagonitza el president Puigdemont.
Manteniu que seria dolent per a les comarques gironines una repetició electoral?
Hem d’escoltar el clam de la gent i hi ha desafecció amb tantes eleccions en tan poc temps. Hem de ser responsables i fer tots els possibles perquè no es doni l’escenari d’una repetició electoral. Des de Girona posem a disposició del president Puigdemont aquests set diputats perquè puguem ajudar en la seva estratègia, que ha deixat molt clara i que és liderar la unitat independentista que sempre ha pregonat el president Puigdemont i que ara es fa necessària per poder mirar de fer un govern sòlid i d’obediència estrictament catalana.
Quines són les prioritats de les comarques gironines a defensar al Parlament?
Com a infraestructures, el campus de salut, no només en l’àmbit assistencial sinó també en qüestions d’innovació i recerca. Sense oblidar les millores en hospitals comarcals i als CAP. Estem compromesos a fer la variant d’Olot i impulsar el perllongament de la C-32, millorar la C-63. També impulsar que aquesta legislatura puguem posar fi als barracons als centres educatius. Quant a altres infraestructures que no depenen pròpiament de la Generalitat, el que farem i que ja estem fent és negociar que Madrid deixi de maltractar-nos amb el dèficit d’inversions i faci efectives inversions pendents com ara el desdoblament de l’N-2, fer l’estació del TAV a l’aeroport…També estem compromesos a augmentar la dotació de Mossos d’Esquadra a la comissaria de la Jonquera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona
Amèrica Llatina

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona