Política

estats units

Cohen va gestionar 420.000 dòlars en xecs signats per Trump per a fer callar a Daniels

Avui ha estat la segona sessió en què ha testificat l’antic advocat de l’expresident

L’exadvocat de Donald Trump, Michael Cohen, ha confirmat aquest dimarts en el judici penal que enfronta l’expresident a Nova York que va haver de gestionar un total de 420.000 dòlars per comprar el silenci de l’actriu porno Stormy Daniels.

La quantitat, que desglossada inclou el pagament dels 130.000 dòlars a Daniels que va avançar Cohen, cobertura de despeses fiscals i una bonificació, s’hauria abonat en xecs mensuals de 35.000 dòlars durant 2017, segons l’acusació de la Fiscalia.

Una versió que ha estat corroborada per qui en altre temps va ser mà dreta de Trump, qui també va ratificar que les primeres factures van ser signades per Eric Trump, fill de l’expresident que acompanya al seu pare en el procés, i per Allen Weisselberg, l’exdirector financer de l’Organització Trump.

No obstant això, segons Cohen, després dels dos primers xecs, que portaven com a fals concepte uns suposats serveis legals prestats per Cohen a l’organització, l’origen dels pagaments va canviar i es van fer des del compte personal de Trump.

“De qui és la signatura d’aquest xec?”, ha preguntat la fiscal Susan Hoffinger en referir-se a un relatiu al mes d’abril. “De Donald J. Trump”, ha contestat un molt calmat Cohen, provocant que l’expresident es regirés en el banc dels acusats i murmurés a cau d’orella del seu advocat Todd Blanche.

Mentrestant, Hoffinger continuava amb l’interrogatori: “Algun d’aquests xecs va ser emès per a pagar per algun treball descrit en el concepte d’aquests?”, ha preguntat. “No, senyora”, ha contestat taxativament Cohen.

L’exadvocat també ha indicat que el xec de desembre de 2017, moment en què Trump ja era inquilí de la Casa Blanca, va ser l’últim que va cobrar perquè ja se li havia reemborsat la suma de 420.000 dòlars, una quantitat que ahir va definir com a “decebedora”.

Des de llavors, segons ha explicat l’antic aliat de Trump, no va tornar a rebre diners de l’Organització Trump ni del magnat personalment, tot i que va dir que va supervisar un acord entre Melania Trump i el museu Madame Tussauds per a crear una estàtua de cera de la llavors Primera Dama. “No esperava un pagament per això. No va ser suficient treball per a rebre un xec”, ha expressat Cohen aquest dimarts.

Trump està acusat de 34 delictes greus de falsificació de documents comercials relacionats amb el reemborsament, un per cadascun dels documents implicats –11 xecs, 11 factures i 12 registres comptables–, per a comprar el silenci de la intèrpret de cinema per a adults i protegir així la seva campanya electoral de 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

França reclama el Consell de Seguretat que actui, i “no només parli” sobre Gaza

barcelona
memòria històrica

Identifiquen mig miler més de brigadistes desapareguts durant la Guerra Civil

barcelona
estat espanyol

La Fiscalia Europea investiga la denúncia a Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ambaixador palestí diu que el reconeixement arriba en “el moment propici”

Barcelona
política

Bolaños dona la cara pels jutges en l’aplicació de l’amnistia

madrid
guerra a europa

Putin avisa Europa de conseqüències si s'usen armes de l'OTAN contra Rússia

barcelona
tribunals

Rebutgen la querella contra la mesa del Congrés per la llei d’amnistia

barcelona
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona