Política

guerra a europa

Denegat el nou recurs de Trump contra l’ordre de silenci en el seu judici de Nova York

L’exmandatari ja ha rebut dues multes i el jutge l’ha amenaçat de ficar-lo a la presó per no respectar la prohibició de criticar altres implicats a la causa

Un tribunal d’apel·lacions de Nova York ha rebutjat aquest dimarts el nou recurs de l’expresident Donald Trump (2017-2021) per a acabar amb l’ordre de silenci que pesa en contra seva durant el judici penal que enfronta en aquesta ciutat i que li prohibeix atacar públicament altres implicats en el procés.

“Entenem que el jutge (Juan) Merchan va sospesar adequadament els drets de la Primera Esmena del peticionari basant-se en el compromís històric del tribunal per a garantir una administració imparcial de justícia en els casos penals”, ha determinat el tribunal, que ha afegit que el propòsit de l’ordre de silenci no és un altre que salvaguardar el “dret de les persones relacionades o tangencialment relacionades” amb el cas d’estar “lliures d’amenaces, intimidació, assetjament i mal”.

Diverses hores abans, durant la seva arribada a la cort de Manhattan (Nova York) on es dirimeix el seu judici penal per suposada falsificació documental per a comprar el silenci de l’actriu porno Stormy Daniels, Trump havia exterioritzat novament la seva desaprovació insistint en el que va anomenar “inconstitucionalitat” de l’ordre.

A més, com a part del discurs públic de l’exmandatari durant aquest procés, ha al·ludit repetidament al fet que l’ordre forma part d’un “complot” o “caça de bruixes” orquestrats pel president estatunidenc, Joe Biden, i el Partit Demòcrata per a prohibir-li defensar-se d’acusacions i soscavar el seu hipotètic retorn a la Casa Blanca.

Trump ja ha estat multat en dues ocasions per desacatar aquesta ordre de silenci, que concretament li prohibeix carregar públicament contra testimonis, fiscals i membres del jurat, amb una sanció de 10.000 dòlars.

De fet, la setmana passada –després de la segona amonestació–, el jutge Merchan va advertir Trump que, en cas de no cessar en la seva conducta, podria incórrer en una pena de presó per suposar un “atac directe a l’estat de dret”. “L’últim que vull fer és ficar-ho en la presó”, va assenyalar Merchan, qui va agregar: “Però al cap i a la fi, tinc un treball a fer”.

Pocs dies després, els advocats de Trump van sol·licitar que deixés d’aplicar-se l’ordre de silenci perquè aquest pogués respondre sobre les acusacions –i escabrosos detalls– que Daniels va revelar durant el judici, però tampoc li va ser concedit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

França reclama el Consell de Seguretat que actui, i “no només parli” sobre Gaza

barcelona
memòria històrica

Identifiquen mig miler més de brigadistes desapareguts durant la Guerra Civil

barcelona
estat espanyol

La Fiscalia Europea investiga la denúncia a Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ambaixador palestí diu que el reconeixement arriba en “el moment propici”

Barcelona
política

Bolaños dona la cara pels jutges en l’aplicació de l’amnistia

madrid
guerra a europa

Putin avisa Europa de conseqüències si s'usen armes de l'OTAN contra Rússia

barcelona
tribunals

Rebutgen la querella contra la mesa del Congrés per la llei d’amnistia

barcelona
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona