Política

Política

El jutge del cas Tsunami denega a Marta Rovira declarar des de Suïssa

El jutge que investiga el cas de Tsunami a l’Audiencia Nacional ha denegat la petició de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, per declarar el proper dimecres 22 de maig per videoconferència des de Suïssa, en considerar que dilataria la investigació, i l’ha emplaçat a fer-ho des de Barcelona, on consta el seu domicili.

En una providència dictada aquest dijous, el magistrat Manuel García-Castellón, en canvi, sí que ha acceptat ajornar sine die la declaració de Josep Lluís Alay, assessor del president Carles Puigdemont, prevista també per dimecres, ja que el seu advocat, Gonzalo Boye, tenia assenyalat un judici aquella dia a la mateixa Audiencia Nacional.

La resta d’investigats per delicte de terrorisme a l’Audiència Nacional pels disturbis atribuïts a Tsunami Democràtic la tardor del 2019 en les protestes post sentència sí que hauran de prestar declaració dimecres vinent per videoconferència des de Barcelona.

García-Castellón no ha acceptat la petició de Rovira perquè, segons argumenta en la seva resolució, el sistema de videoconferència “està contemplat amb la finalitat d’agilitar el curs de les actuacions” i evitar retards, i per declarar telemàticament des de Suïssa caldria cursar una comissió rogatòria internacional.

El jutge va citar el 13 de maig passat els set investigats per Tsunami a declarar per videoconferència des de Barcelona. A més de Rovira i Alay, també estan citats l’empresari Oriol Soler, l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell, la dirigent d’ERC Marta Molina, l’activista Jaume Cabaní, el periodista Jesús Rodríguez i el dirigent d’Òmnium Oleguer Serra. Aquests tres últims també estan exiliats a Suïssa..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia