Política

AFGANISTAN

Estat Islàmic reivindica l’atac en què van morir els turistes catalans

Arriba a Kabul la missió diplomàtica que ha d’agilitar la repatriació dels cadàvers

Els espanyols il·lesos en el tiroteig abandonen l’Afganistan

El grup terrorista Estat Islàmic s’ha atribuït aquest diumenge l’atemptat de divendres a la ciutat de Bamian, al centre de l’Afganistan, contra un grup de turistes estrangers, en què van morir tres catalans. En un comunicat, expliquen que combatents de l’organització islamista van “atacar un autobús turístic” mentre recorria la ciutat.

La reivindicació ha arribat el mateix dia que els dos turistes espanyols que van resultar il·lesos durant l’atac han abandonat el país, segons informa l’ACN citant fonts del Ministeri d’Afers Estrangers.

D’altra banda, els diplomàtics espanyols desplaçats per l’executiu per aconseguir el retorn dels cossos dels turistes morts ja han arribat a Kabul. Es tracta de l’ambaixador a l’Afganistan –emplaçat ara a Doha– i un diplomàtic de l’ambaixada del Pakistan. Tots dos estan treballant per agilitzar els tràmits administratius per repatriar els cossos dels tres catalans i estan en contacte amb l’hospital de la capital afganesa, on continua ingressada la dona ferida durant l’atac, que evoluciona “favorablement”, tot i que el seu pronòstic és reservat. La dona, una jubilada de banca de 82 anys,é s veïna de Bilbao, segons han confirmat a Efe fonts del govern basc, en contacte amb la família. La versió digital del diari Deia explica que la dona és una gran viatgera que acostuma a visitar llocs exòtics en companyia del grup de catalans que van ser assassinats en l’atemptat.

Aquestes víctimes mortals són la farmacèutica figuerenca Susana Vilar i la seva filla, Elena Schröder, totes dues farmacèutiques. Eren propietàries de les farmàcies de l’estació de Sants de Barcelona i de la de Les Arenes de Terrassa. El tercer ciutadà català mort és Ramon Bellmàs, nascut a Girona.

Els tres –a més d’un afganès– formaven part d’un grup més gran, dels quals un altre va resultar ferit i dos més, il·lesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia