Política

política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

El jutge acaba citant a la resta d’investigats per videoconferència i a la Ciutat de la Justícia, tot i estar exiliats

El jutge de l’Audiència Nacional ha acabat acceptant l’ajornament de la declaració per viodeoconferència i a Barcelona de Marta Rovira i Oriol Soler, investigats pel cas Tsunami. En canvi manté les citacions per a dimecres per a la resta d’investigats, malgrat que alguns resideixen a l’estranger o s’han exiliat a Suïssa.

L’advocat de la secretària general d’ERC Marta Rovira havia demanat al jutge Manuel García-Castellón ajornar la declaració pel cas Tsunami a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. El lletrat Iñigo Iruín havia al·legat que té una cita prèvia judicial a Euskadi i no hi podria assistir. El jutge de l’AN ja va denegar la setmana passada a Rovira la possibilitat de declarar per videoconferència, però des de Suïssa, on resideix exiliada des del 2018.

El jutge Manuel García-Castellón ha citat els investigats per terrorisme del cas Tsunami Democràtic dimecres a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, en una petició inusual per videoconferència, sabent que bona part d’ells es troben exiliats a Suïssa. Els citats inicialment eren Jesús Rodríguez, Oleguer Serra, Josep Campmajó, Marta Molina, Marta Rovira, Xavier Vendrell i Jaume Cabani. La majoria van presentar recursos perquè s’ajornés la declaració, però se’ls va rebutjar o no han rebut resposta. Si es va acceptar l’ajornament a Josep Lluís Alay, al qual se li va acceptar per prescripció mèdica i d’Oriol Soler, perquè també el seu advocat tenia una altre citació judicial el mateix dia, i també se li va acceptar l’ajornament. Quedarien encara pendents de declarar Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg que hi estan citats, també per videoconferència, entre el 17 i el 21 de juny.

El jutge de l’AN no s’ha volgut esperar a l’aprovació de la Llei d¡amnistia. El contrari, n’ha accelerat les investigacions per terrorisme per mirar de superar la norma que s’aprovarà al Congrés de Diputats el dia 30. La polèmica citació podria tenir a veure amb algun intent de petició de presó, raó per la qual, bona part dels investigats van marxar a Suïssa.

JxCat, ERC, Òmnium Cultural, el grup de suport de Jesús Rodríguez, el grup de suport de Josep Campmajó, el Consell de la República i l’ANC de Girona han convocat una concentració de suport a les 9.30 a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, amb el lema “Protestar és un dret”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona