Política

àsia

Pequín inicia exercicis militars prop de Taiwan com a “càstig” contra el nou president

La nova amenaça xinesa arriba tres dies després que l’independentista Lai Ching-te hagi assumit la presidència de l’illa

L’exèrcit xinès ha sorprès aquest dijous amb maniobres militars al voltant de Taiwan com a “fort càstig” pel que qualifica “d’actes separatistes” de l’illa. L’exercici bèl·lic arriba tres dies després de la presa de possessió de l’independentista Lai Ching-te com a nou president de Taiwan, que agafa el relleu a Tsai Ing-wen, també de l’independentista Partit Progressista Democràtic (PPD).

El règim xinès no li va agradar el discurs del nou mandatari taiwanès, guanyador de les eleccions celebrades el gener passat, en el qual va exigir a Pequín que abandoni la seva “intimidació política i militar” i substitueixi la “confrontació pel diàleg”.

La resposta de Pequín a les demandes de diàleg de Lai Ching-te ha estat el desplegament d’un exercici bèl·lic que involucra l’armada i les forces aèries i de míssils. El desplegament militar, segons informa l’agència Efe, abraça àrees de l’Estret de Taiwan, juntament amb el nord, el sud i l’est de l’illa i zones del voltant de les illes Kinmen, Matsu, Wuqiu i Dongyn.

El portaveu del Comandament del Teatre Oriental, Li Xi, ha indicat aquest dijous que les maniobres batejades amb el nom Espasa unida s’allargaran fins aquest divendres.

Els exercicis se centren en la preparació conjunta de les forces aèries i marítimes pel combat, la presa de control del camp de batalla i atacs de precisió contra objectius clau, segons ha indicat Li Xi, que ha afegit que l’activitat militar inclou el patrullatge de vaixell i avions apropant-se al voltant de l’illa.

Aquestes maniobres serveixen també “com un fort càstig pels actes separatistes de les forces que defensen la ‘independència de Taiwan’ i com a seriosa advertència contra la interferència i la provocació de forces externes”, ha afegit el portaveu militar xinès, en al·lusió als Estats Units.

La resposta de Taiwan a aquest moviment de la Xina ha estat immediata i ha comportat la mobilització de les seves forces marítimes, aèries i terrestres, segons fonts oficial recollides per Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona