Política

guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

L’exèrcit israelià atac també el centre i el nord de la Franja de Gaza

El nombre de morts pels atacs israelians a l’enclavament palestí supera ja els 35.900

Israel ha fet cas omís de la resolució dictada divendres pel Tribunal Internacional de Justícia (TIJ) que li ordenava aturar “immediatament” l’ofensiva militar a la ciutat de Rafah, a l’extrem sud de la Franja de Gaza, i reobrir els passos fronterers per a l’entrada d’ajuda humanitària.

Lluny d’acatar la decisió del màxim òrgan judicial de les Nacions Unides, l’exèrcit israelià ha intensificat els atacs. Des de primera hora del matí no para, aquest dissabte, de ploure plom israelià sobre Rafah i la ciutat de Deir al-Balah, en el centre de l’enclavament palestí, segons recullen les agències. També s’han informat d’atacs aeris i d’artilleria a Jabalia, al nord de la Franja de Gaza.

Els bombardejos, segons informa l’agència palestina de notícies Wafa, estan sent molt intensos i haurien causat ja desenes de morts. El nombre de víctimes mortals a la Franja de Gaza des de l’inici de la guerra d’Israel contra Hamàs, l’octubre passat, supera ja els 35.900 morts, segons les dades proporcionades per les autoritats sanitàries de l’enclavament palestí.

A més, Israel tampoc ha obert els passos fronterers per a l’entrada d’ajuda humanitària com també li reclamava el tribunal internacional amb seu a la Haia (Països Baixos).

Les operacions bèl·liques israelianes, però no s’han limitat a la castigada Franja de Gaza. L’Observatori Sirià de Drets Humans ha denunciat aquest dissabte que un dron israelià havia disparat dos míssils contra un vehicle i un camió de Hezbol·là prop de la ciutat d’Al-Qusayr, en la província d’Homs, quan es dirigien a l’aeroport militar d’Al-Dabaa, matant almenys dos militants de la milícia xiïta libanesa.

Impuls a les negociacions

Israel continua, doncs, endavant amb l’ofensiva i no es preveu una sortida al conflicte a curt termini.

Egipte estaria intentant tornar a impulsar les negociacions entre Israel i Hamàs per a un acord de treva i d’intercanvi d’ostatges i presos, segons ha informat aquest dissabte la televisió estatal egípcia Al Qahera News.

La informació ha estat difosa després que mitjans israelians haguessin assegurat que Israel, els Estats Units i Qatar havien acordat reprendre les negociacions, bloquejades des de l’abril passat després que les parts s’haguessin acusat d’entorpir el procés i fins i tot de modificar unilateralment un text pactat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia