Política

guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

Hi hauria almenys sis morts i una quarantena de ferits

Rússia ha atacat aquest dissabte primer un hipermercat i després el centra de la ciutat de Khàrkiv, al nord-est d’Ucraïna, causant diversos morts. Les autoritats han informat d’almenys sis víctimes mortals en l’atac amb dos míssils guiats contra l’hipermercat i més de quaranta ferits. Unes xifres que podrien créixer molt més. En un missatge a Telegram, l’alcalde de Khàrkiv, Igor Terejov, ha advertit que hi havia “un gran nombre de persones desaparegudes”. “Això és pur terrorisme”, ha escrit l’alcalde de Khàkiv al seu canal de Telegram. I és que l’atac s’ha produït quan el centre està ple de gom a gom.

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha afirmat en un missatge a la xarxa social X que es creu que hi havia més de 200 persones en l’hipermercat quan ha estat atacat. L’explosió dels projectils en l’hipermercat ha provocat un gran foc, les flames del qual han devorat els 15.000 metres quadrats de l’establiment comercial especialitzat en materials de construcció i jardineria. En vídeos publicats per testimonis a les xarxes s’observa una gran columna de fum negra que s’alça de la zona dels magatzems d’aquest hipermercat.

Tres hores després de l’atac a l’hipermercat, el cap de l’Administració Militar regional, Oleg Siniegubov, ha denunciat que Rússia també havia colpejat el centre de la ciutat de Khàrkiv. Segons el cap de l’Administració Militar, hi ha almenys dotze ferits, entre ells un nen de 13 anys que ha hagut de ser hospitalitzat. L’alcalde de la ciutat, per la seva banda, ha assenyalat que el bombardeig s’ha produït en una zona residencial densament poblada. “Si Ucraïna tingués suficients sistemes de defensa aèria i avions de combat moderns, atacs russos com aquest haurien estat impossibles. I per això fem una crida a tots els líders, a tots els Estats: necessitem una millora significativa de la defensa aèria i capacitats suficients per a destruir als terroristes russos”, ha escrit Zelenski.

Khàrkiv és la segona ciutat més important d’Ucraïna i la seva regió és objectiu d’una dura ofensiva per part de les tropes russes des de fa més de dues setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia