Política

BARCELONA

Collboni, amb pressupost però en franca minoria

En el primer any de Jaume Collboni a l’alcaldia de Barcelona, el dirigent socialista ha aconseguit aprovar el pressupost de manera automàtica després que l’oposició no presentés cap moció de censura. Només va obtenir el suport d’ERC per als comptes, però no s’ha formalitzat l’entrada dels republicans al govern municipal, que igualment continuaria en minoria (15 regidors en un ple de 41). El batlle espera incorporar-hi ERC abans de l’estiu. De moment, els socialistes, amb només deu regidors, no han convençut els comuns, amb qui van governar en el mandat anterior, perquè s’hi afegeixin. L’exalcaldessa Ada Colau va ser qui va permetre que Collboni accedís a l’alcaldia en una polèmica votació d’investidura al costat del Partit Popular de Daniel Sirera. L’operació va barrar el pas al vencedor de les eleccions, Xavier Trias –que ja havia tancat un acord amb ERC per governar–, fet que va desembocar en el famós “Que us bombin a tots”.

Malgrat tot, Junts va mantenir converses amb el PSC, que té un regidor menys que Trias, per explorar una entesa, però els contactes es van embarrancar. Així, Collboni cerca un govern “progressista” amb els comuns i ERC. Els de Colau no van donar suport als comptes si no anaven acompanyats d’un acord de govern en clau de mandat. “Primer van les polítiques i després les cadires”, va etzibar-li Collboni. Tot indica que l’entesa encara és lluny.

Mentrestant, en aquest primer any d’ençà de les eleccions hi ha hagut algun canvi de cara al ple. El republicà Ernest Maragall va acomiadar-se de la política activa el desembre passat. Elisenda Alamany va assumir el seu rol. Ada Colau, en canvi, no va plegar per anar al govern de Pedro Sánchez, tal com s’havia especulat, després de les eleccions espanyoles del juliol. Segons ella, ho va rebutjar malgrat la pressió ambiental. Ara qui se n’anirà és Xavier Trias, abans del pròxim 1 d’agost, fet que obrirà el meló de la successió a les files de Junts, que estan farcides d’exconsellers de la Generalitat.

Collboni i Colau no volen entrevista i Alamany se’n desdiu

d. brugué

Des de fa mesos El Punt Avui publica cada dilluns una entrevista a l’alcalde i el cap de l’oposició dels principals municipis de Catalunya. El de Barcelona, Jaume Collboni, no ha volgut donar la seva visió de la ciutat als lectors del diari, al·legant qüestions d’agenda, tot i que la petició està feta des de mitjan febrer. En el cas de Barcelona s’ha demanat entrevista a tots els caps dels grups municipals tret de l’extrema dreta. L’exalcaldessa Ada Colau tampoc ha atès la petició del diari –feta a l’abril–, primer al·legant un viatge que no es va poder fer i, posteriorment, la campanya electoral. Elisenda Alamany (ERC), tot i haver-la acceptat inicialment, la va anul·lar dimecres passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Nou eslògan de l’ANC: “L’independentisme en acció”

barcelona
guerra a gaza

Mor un membre de Hezbol·là en un atac selectiu israelià contra un vehicle al Líban

barcelona
Política

El pla d’habitatge, una de les prioritats del nou alcalde de l’Hospitalet, David Quirós

l’Hospitalet de Llobregat
Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies

barcelona
política

ERC insta Illa i Puigdemont a presentar-se a la investidura

barcelona
rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona
política

Els comuns convoquen l’assemblea per renovar direcció i projecte al novembre

barcelona
política

Un informe certifica que Garriga va despatxar despeses personals al compte de Vox del Parlament

barcelona
política

Aznar anima els ciutadans a actuar contra el “desmuntatge constitucional” de l’amnistia

b«rcelona