Política

àsia

Hong Kong declara culpables 14 activistes de “conspirar per cometre un acte de subversió”

El delicte pel qual han estat condemnats està recollit en la llei de seguretat imposada per Pequín el 2020 i es castiga entre tres anys de presó i cadena perpètua

Un tribunal de Hong Kong ha declarat aquest dijous culpables de conspirar per subvertir l’ordre públic a catorze persones i n’ha absolt dues altres, en el marc del judici més gran celebrat a l’illa contra activistes pro democràcia d’ençà que la Xina va imposar la llei de seguretat per esclafar la dissidència el 2020. Els catorze condemnats, a més de 31 altres acusats que s’havien declarat prèviament culpables, s’exposen a una pena d’entre tres anys de presó a cadena perpètua, que és el càstig que recull la llei de seguretat nacional pel delicte de subversió. Entre els processats, membres de diverses faccions de l’oposició pro democràcia, figuren, acadèmics, polítics i líders de la societat civil. Tots ells, van ser detinguts a l’empara de la llei de seguretat en diverses batudes el març de 2021 per haver organitzat unes primàries extraoficials en el si del moviment opositor el juliol del 2020.

El judici va ser sense jurat per un tribunal format per tres jutges nomenats pel líder del govern proxinès de Hong Kong, John Lee.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia