Política

guerra a gaza

Els houthis llancen una andanada de míssils balístics contra el portaavions Eisenhower en el mar Roig

L’atac és la resposta a unes incursions prèvies de les tropes de la coalició occidental sobre territoris controlats pels insurgents

Els rebels houthis del Iemen han reivindicat aquest divendres el llançament d’una andanada de míssils balístics i de creuer contra el portaavions estatunidenc USS Dwight Sr. Eisenhower, en el mar Roig, en resposta als bombardejos de Washington i Londres que la passada nit van matar a 16 persones al país àrab.

El portaveu militar dels houthis, Yahya Sarea, ha dit en un comunicat que el moviment recolzat per l’Iran va efectuar un atac “que va tenir com a objectiu el portaavions estatunidenc Eisenhower en el mar Roig” i que va incloure el llançament de “diversos míssils balístics i de creuer”.

“L’impacte va ser precís i directe”, ha assegurat el portaveu, que ha apuntat que aquest atac va ser “part de la resposta a l’agressió estatunidenca i britànica” contra posicions dels houthis al Iemen i en suport als palestins de la Franja de Gaza.

Fins al moment, els Estats Units no han reaccionat a aquesta reivindicació i es desconeix l’estat del portaavions, un dels vaixells militars més importants de la flota naval estatunidenca.

Sarea ha confirmat que Londres i Washington van realitzar un total de 13 incursions aèries contra zones del Iemen controlades pels insurgents: sis contra la localitat portuària de Hodeida; quatre contra la capital, Sanà; dos contra els afores de Sanà; i un contra Taiz, la tercera ciutat del país i situada en el sud-oest.

En Hodeida, on es van concentrar la majoria dels atacs al tractar-se d’una base habitual de llançament de míssils i drons dels houthis, els bombardejos aliats van impactar al port d’Al Salifa i la seu de la ràdio de la província, així com zones residencials.

Un total de 16 persones van morir i altres 41 van resultar ferides en aquesta nova campanya aèria occidental, la més mortífera des de l’inici de les operacions contra zones dels houthis a principis d’aquest any.

Sarea va indicar que entre les víctimes es trobaven civils, sense aportar més detalls.

El Comando Central dels Estats Units (CENTCOM) va dir anteriorment en un comunicat que durant la nit del dijous al divendres, Washington i Londres “van dur a terme atacs contra 13 objectius houthis en àrees del Iemen controlades per terroristes houthis recolzats per l’Iran”.

Com és habitual en els comunicats de l’Exèrcit nord-americà, es va indicar que aquests bombardejos es van realitzar “en defensa pròpia”, ja que els drons destruïts amb aquests atacs “presentaven una amenaça per a les forces estatunidenques i de la coalició i els vaixells mercants a la regió”.

El Regne Unit també es va pronunciar aquest matí en termes similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

aliança atlàntica

L’OTAN escull el neerlandès Rutte com a secretari general

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional obliga a tancar una investigació sobre el cas del 3%

barcelona
estat espanyol

El CIS redueix la distància entre el PSOE i el PP a només un punt

barcelona

Lloret vol “revertir la decadència” del nucli antic amb un pla director

LLORET DE MAR
política

El fiscal demana a García-Castellón l’amnistia pel cas Tsunami

barcelona
política

Adam Tomàs pren el relleu a la delegació de govern a Terres de l’Ebre

Tortosa
Política

ERC i Som Vilafant reclamen un ple perquè el govern reti comptes

VILAFANT
Estat espanyol

L'executiu inicia els tràmits per il·legalitzar la Fundació Franco

barcelona
àsia

Putin visita el Vietnam per sumar suports i "trencar" l’aïllament

barcelona