Política

regne unit

Farage canvia d’opinió i es presentarà a les pròximes eleccions britàniques

L’antic promotor del Brexit serà el candidat del Reform UK, partit antiimmigració i euròfob

El polític britànic Nigel Farage serà el nou líder del partit antiimmigració Reform UK i es presentarà a les eleccions generals avançades que se celebraran al Regne Unit el pròxim 4 de juliol malgrat haver-ho descartat recentment.

Durant un esdeveniment de campanya celebrat per aquesta formació en el centre de Londres aquest dilluns, el fins ara líder del grup, el multimilionari (i exdonant ‘tory’ –partit conservador–) Richard Tice va anunciar que Farage assumiria el lideratge d’aquesta formació.

En el mateix acte, en el que es va fer un “anunci d’emergència”, el mateix Farage va revelar que després d’“haver canviat d’opinió” es presentarà ara com a candidat parlamentari per la circumscripció de Clacton, a Essex (Anglaterra), als comicis generals avançats.

El passat 23 de maig, l’impulsor d’aquest partit antiimmigració i euròfob havia assegurat que no es presentaria com a candidat d’aquesta formació a les generals tot i que “faria la seva part per a ajudar” en la campanya electoral.

En la seva compareixença d’avui, el controvertit polític britànic i promotor del Brexit ha explicat que aquest canvi de guió obeeix al fet que “aquestes eleccions necessiten animar-se”, ja que, fins a la data, la campanya electoral “és la més sosa i la més avorrida que hem vist en la nostra vida”. “I és graciós perquè com més intenten els líders dels dos partits més grans (en al·lusió al primer ministre i dirigent del Partit Conservador, Rishi Sunak, i al líder laborista, Keir Starmer) ser més diferents, més sonen al mateix”, ha dit.

Farage considera que hi ha un “rebuig a la classe política en aquest país que no s’havia vist abans” i que li havia “sorprès” en l’última setmana la quantitat de persones que li havien parat pel carrer per a preguntar-li per què no es presentava als comicis.

El polític ha assenyalat a més que va sentir que “no podia defraudar” als votants no presentant-se a les generals i que liderarà Reform UK no sols de cara a aquestes eleccions, sinó “durant els pròxims cinc anys”.

També ha apuntat que vol liderar “una revolta política” perquè “res en aquest país funciona ja”.

Per part seva, Tice, que havia heretat el lideratge d’aquesta formació, originàriament dita Partit del Brexit, del mateix Farage quan aquest va decidir abandonar la primera línia de la política en 2021 després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), passarà ara a ser president del grup.

Aquest partit ambiciona atreure votants ’tòries’ desil·lusionats amb l’actual lideratge conservador, sobretot en assumptes com la immigració i l’objectiu del zero net d’emissions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Putin busca contrarestar l’aïllament de Rússia reforçant els vincles amb el Vietnam

barcelona
política

El govern espanyol porta a Fiscalia el gest del president del Parlament balear

barcelona
política

Aragonès i Rull mantenen una primera reunió “cordial”

barcelona
judicial

Condemna a un jove independentista amb l’amnistia ja aprovada

barcelona
política

L’Airef no avala un finançament singular català

santander
política

L’Audiència de València reobre la causa arxivada contra Oltra

barcelona
nova caledònia

El moviment independentista canac denuncia una onada de detencions

barcelona

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès