Política

guerra a gaza

Biden li diu a Qatar que Israel està llest per a seguir amb la proposta de treva a Gaza

Netanyahu insisteix en una victòria total sobre Hamàs i ha evitat comprometre’s amb la proposta de treva

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha afirmat aquest dilluns en una conversa amb l’emir de Qatar, Amir Sheikh Tamim Bin Hamad, que Israel està “llest per a continuar endavant” amb la proposta de treva a Gaza per a l’alliberament dels ostatges, malgrat les crítiques que ha fet el govern israelià.

Biden ha aprofitat la conversa per a demanar a Qatar que utilitzi la seva influència sobre Hamàs perquè el grup islamista palestí també doni el vistiplau a la proposta d’alto el foc.

“El president va confirmar la disposició d’Israel a continuar amb les condicions que ara s’han ofert a Hamàs”, ha detallat la Casa Blanca en un comunicat. “Tots dos van confirmar que l’acord d’alto el foc integral i l’alliberament d’ostatges que està ara sobre la taula ofereix un full de ruta concret per a posar fi a la crisi a Gaza”, assegura el comunicat.

Biden ha assegurat durant la conversa que “aquesta és la millor oportunitat per a un acord” i ha responsabilitzat Hamàs de prolongar el sofriment dels civils a Gaza pel seu rebuig a alliberar els ostatges capturats des de l’atac del 7 d’octubre.

Els Estats Units han reiterat que treballaran amb Qatar i amb Egipte per a garantir la implementació de l’alto el foc i el seu manteniment, malgrat que Israel ha dit que no desistirà de la seva ofensiva fins que Hamàs hagi estat destruït per complet.

En opinió de Biden, “Hamàs és l’únic obstacle per a arribar a un alto el foc complet”, així com per a donar un respir a la població de Gaza, que porta mesos sota setge i sofrint fam i falta de serveis bàsics.

El portaveu del Departament d’Estat, Matthew Miller, ha dit aquest dilluns en una roda de premsa que un “conflicte interminable a Gaza a la recerca d’alguna mena de victòria total no farà que Israel sigui més segur” perquè “exacerbarà” les tensions a la Cisjordània ocupada i a la frontera amb el Líban.

Segons el portaveu de la diplomàcia estatunidenca, l’Exèrcit israelià ja ha aconseguit desmantellar les capacitats ofensives de Hamàs, de manera que el grup islamista palestí no podria repetir un atac contra Israel com el del 7 d’octubre de l’any passat.

Per la seva banda, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, qui ha insistit que vol una “victòria total” sobre Hamàs, ha evitat aquest dilluns comprometre’s amb la proposta de treva i ha assegurat que el pla detallat el divendres passat per Biden estava incomplet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Putin busca contrarestar l’aïllament de Rússia reforçant els vincles amb el Vietnam

barcelona
política

El govern espanyol porta a Fiscalia el gest del president del Parlament balear

barcelona
política

Aragonès i Rull mantenen una primera reunió “cordial”

barcelona
judicial

Condemna a un jove independentista amb l’amnistia ja aprovada

barcelona
política

L’Airef no avala un finançament singular català

santander
política

L’Audiència de València reobre la causa arxivada contra Oltra

barcelona
nova caledònia

El moviment independentista canac denuncia una onada de detencions

barcelona

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès