Política

política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

L’Audiència de Barcelona ha rebutjat l’arxivament de la causa contra l’exconseller del govern d’Artur Mas, Francesc Homs, per diverses subvencions i contractes de l’any 2012 en el marc de la projecció internacional de Catalunya. La Fiscalia va recórrer la decisió d’arxivar el cas de la titular del jutjat 18 de Barcelona i ara l’Audiència ordena a la magistrada tancar la causa i iniciar els tràmits per enviar l’exconseller a judici, segons informa EFE.

La causa contra Homs deriva d’una querella de la Fiscalia contra l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva i diversos ex-càrrecs de la Generalitat, entre ells Homs, per suposada malversació d’un milió d’euros en contractes per internacionalitzar el procés independentista, una querella que la fiscalia va fer en base a un informe del Tribunal de Comptes. La fiscalia acusa Homs d’atorgar a dit una subvenció de 7.400 euros a la fundació Catdem de CDC. El ministeri fiscal també veu fraudulent el finançament del desplaçament i allotjament a Barcelona dels participants a la trobada mundial de comunitats catalanes a l’exterior que es va celebrar el 25 de maig del 2012. En darrer terme, Fiscalia també acusa Homs de l’adjudicació el mateix any d’un contracte per 14.520 euros a un despatx d’advocats per a l’assessorament jurídic per crear una zona de dinamització internacional en matèria de propietat industrial, un afer que el fiscal considera aliè al departament de Presidència que encapçalava Homs.

La defensa d’Homs ha demanat a la jutgessa que remeti la causa al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, el responsable de processar una trentena de càrrecs del govern de Puigdemont pels preparatius de l’1-O perquè considera relacionades les dues investigacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia