Política

estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

L’ultradretà ha de personar-se al penal abans de l’1 del mes que ve per complir una pena de quatre mesos de privació de llibertat per desacatament al Congrés nord-americà

Un jutge federal dels Estats Units ha ordenat aquest dijous a l’ultradretà Steve Bannon, antic assessor de l’expresident Donald Trump, que es presenti a presó abans de l’1 de juliol per complir la pena de quatre mesos de privació de llibertat que haver-se negat a col·laborar amb el comitè del Congrés que investiga l’assalt al Capitoli del 6 de gener de 2021. Això significa que Bannon passarà engarjolat gairebé tota la campanya de les presidencials nord-americanes del pròxim 5 de novembre.

Bannon va ser condemnat a presó el 2022 per dos delictes menors de desacatament al Congrés quan es va negar a entregar documents i testificar davant el comitè de la Cambra de Representants. L’ultradretà, segons explica l’agència Efe, va recórrer contra la sentència i la pena va quedar suspesa a l’espera de resoldre’s l’apel·lació. Però, el 10 de maig passat un tribunal d’apel·lacions va confirmar la sentència i el jutge li ha ordenat que es presenti a presó.

Quan entri a presó, Bannon, de 70 anys, es convertirà en el segon exmembre del cercle íntim de Turmp que entra presó per negar-se a participar en la investigació parlamentària. El primer va ser l’exassessor de polític republicà a la Casa Blanca Peter Navarro, que va entrar a presó el març passat per complir una altra pena de quatre mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia