Política

àfrica

Almenys 42 morts en un atac d’una milícia a la República Democràtica del Congo

La massacre ha estat perpetrada pels rebels de les Forces Democràtiques Aliades, vinculats a Estat Islàmic

Almenys 42 persones van morir en un atac en el nord-est de la República Democràtica del Congo (RDC) dels rebels de les Forces Democràtiques Aliades (ADF, per la seva sigla en anglès), una milícia amb vincles amb Estat Islàmic, segons ha confirmat a l’agència Efe aquest diumenge un portaveu de la societat local.

La massacre es va produir divendres a la nit a la localitat de Masala, on els rebels van “cremar pràcticament totes les cases”, segons ha explicat a Efe Delphin Mupanda, portaveu de la societat civil del territori de Beni, a la província de Kivu del Nord.

L’incident va tenir lloc l’endemà que les ADF haguessin assassinat tretze persones en atacs contra dos pobles a Mamove, i tres dies després de la mort d’almenys 23 civils a mans de la mateixa milícia també en el territori de Beni, sempre a Kivu del Nord.

Les ADF són una milícia d’origen ugandès, però en l’actualitat tenen les seves bases a les províncies veïnes de Kivu del Nord i Ituri, on perpetren constantment atacs i mantenen atemorida la població.

Els seus objectius són difusos, més enllà d’una possible vinculació amb Estat Islàmic (EI), que a vegades es responsabilitza de les seves accions.

Encara que els experts del Consell de Seguretat de les Nacions Unides no van trobar proves d’un suport directe d’EI a les ADF, els Estats Units les identifica des de març de 2021 com “una organització terrorista” afiliada al grup gihadista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia