Política

estat espanyol

El GGPJ demana a Pedro Sánchez “contenció”

El Poder Judicial avisa al president del govern espanyol que la seva carta carregant contra el jutge que investiga Begoña Gómez “només contribueix al deteriorament de les institucions”

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) espanyol ha aprovat per unanimitat una declaració en la qual demana “contenció“ al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per les seves crítiques al jutge Juan Carlos Peinado, que investiga Begoña Gómez per la comissió d’un presumpte delicte de tràfic d’influències i corrupció en els negocis. En la nota, publicada aquest dilluns i recollida per l’agència Efe, el màxim òrgan de govern dels jutges adverteix que la carta que Sánchez va publicar el 4 de juny passat a les xarxes socials arran de la citació com investigada de la seva dona “només contribueix al deteriorament de les institucions” i de la “independència judicial”.

“Fem una nova crida a la contenció i a evitar qualsevol classe de judici d’intencions que només contribueix al deteriorament de les institucions i, en definitiva, de la democràcia institucional de la qual la independència judicial és un dels seus pilars fonamentals”, assenyala el text consensuat per la comissió permanent del CGPJ integrada a parts iguals pers vocals del sector progressista i conservador i encapçalada pel president del Consell General del Poder Judicial, Vicente Guilarte.

En la missiva del 4 de juny, la segona després de la difosa a final d’abril en la qual anunciava un període de reflexió, el cap de l’executiu espanyol va acusar el jutge que instrueix el cas de voler “condicionar” les eleccions europees. “Habitualment s’ha seguit la regla no escrita de no dictar resolucions susceptibles de condicionar el desenvolupament normal d’una campanya electoral i, per tant, el vot dels ciutadans. En aquest cas, és evident que aquesta pràctica no s’ha respectat”, lamentava el cap de l’executiu espanyol. “Deixo el lector extreure’n les pròpies conclusions”, afegia.

Des del Poder Judicial espanyol afirmen que els jutges han de tenir “la seguretat” que poden desenvolupar la seva potestat jurisdiccional “amb plenitud” a qualsevol moment, circumstància o situació. “Els ciutadans espanyols poden tenir la confiança que els seus jutges garantiran en tot cas els seus drets amb subjecció a la Constitució i la resta del seu ordenament jurídic”, conclouen els jutges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia