Política

estat espanyol

El fiscal general assumeix la responsabilitat per la difusió d’informació fiscal de la parella d’Ayuso

El fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, ha assumit aquest dilluns la responsabilitat de la publicació d’una nota de premsa d’aclariment sobre el presumpte frau fiscal de la parella d’Isabel Díaz Ayuso, l’empresari Alberto González, alhora que ha demanat que la causa sigui enviada al Tribunal Suprem, competent per assumir la investigació.

En un escrit dirigit al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), recollit per les agències, el fiscal general del ’Estat diu que aquest tribunal no té competència per investigar els fets relacionats amb la difusió del comunicat de la fiscalia de Madrid per correspondre al Suprem en haver-se publicat amb la “seva autorització i instruccions directes”.

El TSJM va obrir una investigació contra els fiscals del cas sobre la parella de Díaz Ayuso per la publicació de l’escrit amb dades reservades. El jutge Francisco José Goyena, segons explica l’ACN, havia rebutjat el recurs de la Fiscalia contra l’obertura d’una causa per revelació de secrets, i havia amenaçat fins i tot amb ordenar a la policia judicial que es personés a la seu de la Fiscalia per buscar documentació sobre l’autoria de la nota de premsa.

Les diligències es dirigien contra el fiscal que va presentar la querella per frau fiscal i falsificació contra la parella d’Ayuso, Julián Soto, i contra la seva cap, la fiscal Pilar Rodríguez, a qui assenyalava com a autors de la difusió de dades de l’investigat en aquell cas.

Ara, segons explica l’ACN, el fiscal general de l’Estat ha presentat un escrit davant el Tribunal Superior de Madrid en què assumeix la responsabilitat de la difusió de la nota de premsa. La Fiscalia General recorda que García Ortiz ja va assumir la responsabilitat de la publicació de la nota de premsa en un acte institucional celebrat el 15 d’abril passat. Aquesta declaració, que es dirigia a posar punt final a les especulacions sobre la seva “notòria i imprescindible participació en l’emissió de la nota”, ja va ser aportada a la causa que se segueix al TSJM pel fiscal superior encarregat del procés. En aquest sentit, la fiscalia sosté que amb aquesta declaració i l’escrit presentat aquest dilluns, el fiscal general intenta protegir als fiscals de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia