Política

Herrera: "Si l'Estatut no cap en la Constitució, el problema és de la Constitució"

Remarca que el text referendat pel poble català "avança cap a un model federal" de l'Estat

El candidat d'ICV a les pròximes eleccions catalanes, Joan Herrera, ha assegurat aquest dilluns que, si els membres del Tribunal Constitucional decideixen que l'Estatut "no cap en la Constitució, el problema és de la Constitució". De la mateixa manera que es va pronunciar aquest diumenge el president de la Generalitat, José Montilla, el cap de llista dels ecosocialistes ha assegurat que "no és possible que la Constitució no inclogui un Estatut que avança cap a un model federal" de l'Estat.

En una entrevista a El món de RAC 1, Herrera ha remarcat que les reivindicacions fetes la setmana passada per Joan Saura (que va demanar la dimissió dels membres del TC) i de Montilla, que ha alertat que una sentència negativa pot fer perillar el model d'Estat, són reivindicacions "de sentit comú". "Des d'Espanya han d'entendre que també s'hi juguen molt amb la sentència del TC perquè si no es respecta l'Estatut estan posant en dubte la Constitució", ha insistit.

Sobre la seva proclamació aquest cap de setmana com a cap de llista d'ICV a les eleccions catalanes, Herrera ha reafirmat l'objectiu de reeditar un tercer tripartit. Amb tot, ha matisat les seves afirmacions: "Sí, volem un govern d'esquerres, però no a qualsevol preu". I és que el líder ecosocialista insisteix que per reeditar el tripartir caldrà aplicar més polítiques socials i mediambientals. Això sí, ha deixat clar que no pensa pactar ni amb el PP ni amb CIU.

Sobre la figura de Saura dins d'ICV, Herrera ha afirmat que l'actual conseller d'Interior i Relacions Institucionals "forma part de l'actitu del passat, del present i del futur d'ICV".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.