Política

Montilla diu que no es penedeix d'haver nomenat Saura responsable d'Interior

El president subratlla que el govern català ha viscut una etapa "complexa" i ha relativitzat les enquestes afirmant que les eleccions es guanyen a les urnes i no als sondejos

El president José Montilla ha afirmat aquest dijous que "ara no es tracta de penedir-se" sobre el nomenament de l'ecosocialista Joan Saura com a conseller d'Interior de la Generalitat. Montilla ha jutjat que el dirigent d'ICV ha desenvolupat una tasca "complicada, com la de qualsevol conseller d'Interior", en la qual ha comès errors i encerts, com li ha passat a ell mateix com a president del govern.

"Segurament hi ha coses que tornaria a fer i d'altres que no, però no té sentit preguntar-ho a pilota passada", ha dit Montilla en una entrevista a Antena 3 en ser preguntat sobre la idoneïtat de Saura per al càrrec que ocupa. Montilla s'ha pronunciat així el dia en què Saura compareix davant el Parlament al costat del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, per informar sobre l'actuació del govern davant el temporal de neu que va afectar Catalunya el passat 8 de març.

Sobre aquesta gestió, Montilla ha assegurat que en les compareixences parlamentàries es faran paleses "les carències" per treure'n conclusions i corregir els defectes en el futur. També ha remarcat que "l'energia elèctrica no la subministra el govern" i que era l'empresa, "i no el conseller", l'encarregada de recuperar la llum per als més de 200.000 abonats que es van quedar sense subministrament elèctric després del temporal. "Les torres haurien caigut amb qualsevol conseller", ha sentenciat.

El president de la Generalitat, que dissabte dia 10 escenificarà la seva candidatura a la reelecció per a les pròximes autonòmiques, ha afirmat que malgrat l'etapa "complexa" que ha viscut al capdavant de l'executiu català, segueix "creient en Catalunya, en les seves possibilitats i en la seva gent". Sobre els resultats en les enquestes que atorguen una àmplia victòria electoral de CiU, Montilla els ha concedit un "valor relatiu", i ha subratllat que el que és important és guanyar a les urnes, no en els sondejos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.