Política

Puigcercós veu inacceptable que Zapatero ofereixi vestit a mida a cada comunitat

El president d'ERC demana a CiU que "eviti la temptació de negociar directament amb Madrid, com ja va fer amb l'Estatut"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit aquest diumenge que considera "inacceptable" que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ofereixi un finançament que és un "vestit a mida per a cada comunitat".

Puigcercós, que avui ha participat a Martinet (Cerdanya) a la festa d'ERC de l'Alt Pirineu, ha explicat que el "model de finançament que posa Madrid sobre la taula és un vestit a mida per a cada comunitat" on "Zapatero diu el que vol escoltar cada comunitat", segons un comunicat d'ERC.

"Aquest és un model pervers que provoca que cada vegada anem a pitjor i que Catalunya sempre surti perdent", com destaquen les xifres de la liquidació del finançament del 2007, fetes públiques als últims dies, ha insistit el president d'ERC.

Davant aquesta situació, Puigcercós ha assegurat que "Esquerra treballa perquè finalment hi hagi un model transparent, que respecti l'equitat i on Catalunya tingui l'índex 105 sobre 100".

I ha afegit que "treballarem perquè no hagi aquest vestit a mida on el cafè per a tots acaba sent descafeïnat per a Catalunya, i a Andalusia sempre és amb llet i sucre, un fet que és inacceptable".

Puigcercós també ha recordat que "l'estratègia de Zapatero és 'divideix i venceràs", i per això ha reiterat que no es pot negociar bilateralment com a partit: "per això Esquerra no va acceptar una proposta de negociació al PSOE i va recordar que el nostre negociador és el conseller Castells".

Finalment, Puigcercós també ha demanat a CiU que "eviti la temptació de negociar directament amb Madrid, com ja va fer amb l'Estatut".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona