NARCÍS COLOMÉ

«L'oposició no acaba de trobar el seu lloc»

Colomé reivindica la feina feta durant els primers mesos del seu mandat i legitima la manera com CiU va accedir a l'alcaldia, pactant amb un trànsfuga d'AIR-PSC. També acusa l'exalcalde, Jordi Gironès (AIR-PSC), d'haver menystingut els resultats electorals de la llista convergent

situació econòmica
«És bastant fotuda. La culpa és de l'anterior equip de govern, que no va saber planificar els pressupostos de 2007»
nova escola
«Possiblement part del curs 2009-2010 podria ser que es fes allà, perquè l'actual escola és bastant precària»

Narcís Colomé (CiU) és el tercer alcalde de Riudarenes de l'actual mandat. Un regidor trànsfuga va fer perdre l'alcaldia a qui fins llavors n'era alcalde, Jordi Gironès (AIR-PSC), i va donar el govern a CiU. El segon alcalde, Jordi Ros (CiU), va cessar per problemes de salut.

–Feu-me un petit balanç d'aquests primers mesos al capdavant del govern.
–«Va ser una mica complicat al principi per les circumstàncies que es varen produir. Però de mica en mica les aigües han tornat al seu lloc i ara es fa una bona feina que està donant resultats, com ara desencallar el tema de l'escola, fer l'aprovació del POUM, que ha costat, ja que hem hagut de fer dos textos refosos i ara finalment ja s'ha aprovat. També hem canviat la recollida de les escombraries, que abans es feia porta a porta, i ara s'ha passat als cinc contenidors i s'ha implantat la recollida de matèria orgànica. També s'ha comprat un camió nou i una màquina d'escombrar.»
–El canvi de govern a causa d'un trànsfuga ha provocat molta mala maror. Com veu tot aquest procés?
–«Això va començar el dia de les eleccions mateix, quan CiU va treure un gran resultat. Va passar d'un regidor, que era a l'equip de govern amb l'exalcalde Gironès, a tenir-ne quatre. Per nosaltres va ser gairebé una victòria. El senyor Gironès no va acceptar aquest resultat i varen anar a la seva sense voler parlar mai amb el nostre grup, i això va portar al que va passar. Els va plegar el regidor i vam entrar en una fase que podia dur a una situació ingovernable, perquè érem quatre, quatre i un. I es va arribar a aquest pacte per tirar endavant aquest mandat amb el senyor José Miguel Martínez.»
–Al final, CiU no els ha expulsat. És un aval a la vostra actuació?
–«Jo crec que sí. El poble no funcionava i feia falta aquest pas perquè el poble estava quedant endeutat, hi havia mala maror. Era necessari.»
–En els plens, però, l'ambient continua irrespirable i amb molta tensió.
–«Nosaltres ens comportem, fem la feina de govern. L'oposició no ha acabat de trobar el seu lloc, i per això hi ha aquesta confrontació».
–Quina és la situació actual de Semursa?
–«La situació de Semursa és bona. La prova és que s'ha fet això de la recollida d'escombraries, i s'hi estan fent obres. Es donava una situació una mica complicada, ja que hi havia un barrig-barreig de tres empreses dins Semursa. Ara estem fent que cadascú tingui la seva zona.»
–La situació econòmica de l'Ajuntament és tan dolenta com s'ha dit?
–«És bastant fotuda. La culpa és de l'anterior equip de govern, que no va saber planificar els pressupostos del 2007, es va llançar a l'aventura, va creure que vendria les parcel·les de Can Fornaca i que la situació econòmica continuaria gairebé igual. Mentre la construcció va continuar baixant, ells van continuar fent despesa, i això va quedar tot per pagar. Quan vam arribar no vam tenir altre remei que fer un crèdit d'1.320.000 euros.»
–Quins grans projectes voleu tirar endavant properament?
–«Tirar endavant els projectes del programa sense parar el que hi ha engegat. Acabar de fer el poliesportiu, la nau industrial de Can Pruna, fer l'escola, el centre cívic i equipaments a Can Fornaca.»
–Quan estarà l'escola?
–«Ens han assegurat que estarà feta abans que passi un any. El març de 2010 hauria d'estar acabada. Possiblement part del curs vinent podria ser que es fes allà, perquè l'actual escola és bastant precària.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona