Política

Verges, un poble entestat a decidir

Lluís Llach fa campanya pel sí i votarà diumenge

El cantautor Lluís Llach ha demostrat durant els prop de 40 anys que ha estat sobre els escenaris la seva defensa del territori català, de la seva llengua i de la independència nacional. Una defensa que continua tal com va deixar clar ahir amb la seva participació en la xerrada sobre el dret de decidir que es va fer a Verges, el municipi on va passar la seva infantesa i, ara, viu retirat.

L’acte també va comptar amb la intervenció del director de Vilaweb, Vicent Partal, i l’excap d’Unió de Pagesos, Pep Riera. A banda del cantautor, la resta del municipi també s’ha bolcat a la consulta sobre la independència de Catalunya de diumenge. De fet Verges sempre s’ha caracteritzat per una forta implicació política. “Els percentatges de participació cada cop que hi ha eleccions sempre estan molt per sobre de la mitjana catalana”, explica la seva alcaldessa, la republicana Marta Payeró.

L’organitzadora de la consulta, l’Assemblea Vergelitana per la Independència (AVI), es va constituir el passat 5 de novembre. Tot i que la població no supera els 1.200 habitants, la plataforma comptava des del seu inici amb més d’una quarantena de persones adherides, una xifra que actualment ja arriba a la seixantena. A part de la distribució de pancartes per diferents punts del poble i un porta a porta, l’AVI ha dut a terme en les darreres setmanes diverses xerrades sobre el dret de decidir en diferents col·lectius de la localitat empordanesa. “Fins i tot s’ha explicat en les classes de català per a immigrants en què consisteix l’esdeveniment”, explica el seu portaveu, Lluís Poch.

Alhora, la plataforma ha creat la seva pròpia pàgina web, que tindrà continuïtat després de la consulta. “L’AVI neix amb ganes de futur, no només per a l’organització del referèndum. Qualsevol esdeveniment encarat amb la normalitat d’un país propi l’anirem recollint”, explica Poch. De fet l’entitat ja ha preparat per al 27 de febrer, la vigília de la segona consulta, un concert dels Brams. Per animar el miler de persones que tenen dret a vot, la plataforma, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha organitzat per diumenge diverses activitats al carrer com ara una xocolatada, titelles i una botifarrada popular.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts