Política

El PSC de Ribes de Freser no anirà a la Festa Major perquè l'alcalde ha tret el retrat de Montilla de la sala de plens

Els socialistes critiquen l'absència de la fotografia oficial del president català en la celebració dels 25 anys dels gegants

Els regidors del PSC de Ribes de Freser (Ripollès) no assistiran als actes institucionals de la festa major d'aquesta població per mostrar la seva reprovació al fet que en en l'acte de celebració dels 25 anys dels gegants de la població no hi havia la foto del president, José Montilla, a la sala de plens.

El regidor del PSC, Francesc Paret, considera aquest fet com un "lleig" del govern local cap a la figura del propi president i dels regidors del seu mateix partit polític. L'alcalde, Marc Prat (CiU), per la seva part, defensa que la foto no hi fos perquè era un acte d'entitat i no un acte "oficial". L'acte el va presidir l'esposa de l'expresident Jordi Pujol, que fa 25 anys va apadrinar els gegants.

Paret diu que l'acte de celebració va ser "molt correcte" però que en el piscolabis final el fet que no hi hagués la foto del president va ser un tema de comentari. El regidor diu que quan es va adreçar a l'alcalde, Marc Prat, per demanar-li els motius de l'absència de la foto institucional aquest és va limitar "a riure". Els dos regidors socialistes ho consideren una "falta de respecte" i per aquest motiu han decidit no assistir els actes oficials de la festa major que s'inicia aquest divendres. Paret destaca la cordialitat amb el que es va desenvolupar l'acte i el tracte afable de Marta Ferrusola i el president, Jordi Pujol.

L'alcalde, Marc Prat, considera que els socialistes volen fer de l'absència de la foto una batalla política però diu que a partir d'ara no es despenjarà el retrat oficial si això ha de ferir 'la sensibilitat d'algú' en declaracions al portal elripolles.info. L'alcalde considera una "rabieta" la decisió dels dos regidors socialistes de no assistir als actes oficials de la festa major. La decisió representa per Prat una manca de respecte "cap al poble de Ribes" i diu que la festa es farà "amb ells o sense ells".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona