Política

Mas creu que el tripartit devora tots els seus líders com fa Saturn amb els seus fills

El president de CiU ha recordat que primer va ser l'ex president, Pasqual Maragall, després el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, i ara el conseller d'Interior, Joan Saura, i pronostica que al final Montilla quedarà també autodevorat

El govern de la Generalitat és com Saturn, que devorava els seus satèl·lits. La comparació és del president de CiU, Artur Mas, qui considera que de la mateixa manera que Saturn devorava els seus fills, el tripartit va devorant els seus membres i al final s'acabarà destruint.

"Primer va ser el president Maragall, després en Carod, ara en Saura, i al final crec que el pare de la criatura, el senyor Montilla, quedarà autodevorat", ha argumentat Mas.

D'aquesta manera, des de Riner, on ha participat a la cloenda de la XXVII Escola d'Estiu de la JNC, Mas ha valorat la decisió del president d'Iniciativa, Joan Saura, de no presentar-se a les pròximes eleccions catalanes del 2010.

En aquest sentit, segons el president de CiU, el triparti fa passes enrere i no endavant, i un exemple n'és el pacte de finançament. Per Mas és un acord que no compleix l'Estatut i que s'ha fet per sortir del pas, per no generar un enfrontament entre PSC i PSOE i per mantenir el govern tripartit a qualsevol preu.

I per tot això, Mas considera que el tripartit està descomposició. Malgrat tot, el líder convergent s'ha mostrat convençut que el tercer tripartit ja està pactat i que el govern d'esquerres es reeditarà després del 2010 si l'aritmètica ho permet.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El tràmit decisiu d’elegir la nova eurocambra

Barcelona

L’amnistia no era una quimera

Madrid
Pablo Odell
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles (Junts)

“Vam dibuixar un projecte utòpic, però també polític”

Les Planes d’Hostoles
estats units

El jurat del judici a Trump no assoleix un veredicte en el seu primer dia de deliberació

barcelona
guerra a europa

Finlàndia permet a Ucraïna usar les seves armes per a atacar objectius en territori rus

barcelona
Àsia

Corea del Nord llança globus amb brossa sobre el sud

Barcelona
estats units

El jurat del judici penal contra Trump comença a deliberar si és o no culpable

barcelona
Guerra a Gaza

Sánchez rep el primer ministre palestí a la Moncloa

Barcelona
Guerra a Gaza

Les bombes llançades contra el camp de Rafah eren de fabricació nord-americana

Barcelona