Política

Carod vol arribar a la sobirania "sense fugides endavant"

El president d'ERC al·ludeix, sense esmentar-lo, al corrent Reagrupament.Cat, liderat per Carretero

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat avui que la seva formació vol arribar a la "plena sobirania" de Catalunya en diferents etapes i "sense fugides cap endavant que comportin molts passos cap enrere, amb els anys que ens ha costat arribar fins aquí".

Un dia després que Joan Carretero formalitzés la creació del corrent crític Reagrupament.Cat, per a rellançar el discurs independentista d'ERC, Carod ha intervingut avui davant diversos alcaldes i regidors republicans a Subirats (Alt Penedès) i ha mantingut que "volem arribar a la sobirania, fixant diverses etapes, encara que cada etapa no pot ser un terratrèmol ni una possibilitat de retrocés".

Per aquest motiu, ha afegit, "no volem fer fugides cap endavant que comportin molts passos cap enrere amb els anys que ens ha costat arribar fins aquí".

Segons el seu parer, amb 183 alcaldes, a Esquerra "podem dir per primera vegada que treballarem des dels ajuntaments per una Catalunya més lliure, més justa i més culta".

Així mateix, ha incidit en que el partit ha de "perseguir" l'estabilitat, la serietat, el rigor, i "el treball ben fet quan administrem diners que no son nostres, sinó de la gent".

Per a Carod aquesta estabilitat, a més, es pot aconseguir "sense renunciar a l'ambició nacional, social, cultural i política".

L'urbanisme de consens de Joan Puigcercós
Durant el mateix acte, el secretari general de la formació, Joan Puigcercós, ha mantingut que Esquerra està "en disposició" de renovar el discurs municipalista i ha destacat que "hem de ser capaços de pensar en una nova Catalunya des dels ajuntaments, en la que l'urbanisme no sigui un instrument que generi controvèrsia".

Segons el seu parer, el país necessita un urbanisme "al servei de les persones, i del territori, amb una planificació que entengui de sostenibilitat i nosaltres som el partit de convicció republicana que pot i ha de fer urbanisme de consens".

En aquesta trobada, amb el títol "+ Esquerra als governs municipals", ni Carod ni Puigcercós s'han pronunciat explícitament sobre la presentació ahir per part de l'ex-conseller Joan Carretero del seu projecte alternatiu a l'actual direcció republicana, abans que demà l'analitzi la direcció republicana a la reunió de la seva executiva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.