Política

L'exalcalde de Santa Coloma agraeix les aportacions per la fiança

Bartomeu Muñoz aconsegueix la llibertat provisional després de dipositar mig milió d'euros i demana als veïns de la seva ciutat que ara donin ple suport a Núria Parlón

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Bartomeu Muñoz, va sortir ahir a la tarda en llibertat provisional després de dipositar el mig milió d'euros de fiança que li havia imposat el jutge. Muñoz va poder eludir així la presó, en la qual estava des de feia gairebé dos mesos arran de la seva imputació en el cas Pretòria, de suposada corrupció urbanística.

Bartomeu va abandonar cap a les 6 de la tarda el centre penitenciari Brians II de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), on estava ingressat des del passat 25 de novembre després de ser-hi traslladat procedent de la presó madrilenya de Soto del Real.

L'exalcalde va llegir a la sortida un comunicat en el qual va declarar que està "ple d'alegria de poder tornar a casa". Va agrair a la ciutat de Santa Coloma que diversos veïns hagin contribuït a pagar la seva fiança. "És un suport moral que m'ha emocionat profundament i compensa els moments amargs que he viscut", va afegir.

També va agrair als seus "companys de partit" que hagin contribuït a pagar la fiança amb aportacions voluntàries, i finalment va mostrar-se satisfet del tracte que li han donat a la presó.

L'advocat de l'exalcalde va dipositar ahir al matí la fiança de mig milió d'euros que li va imposar el jutge Baltasar Garzón i que, segons el lletrat Fermín Morales, han aconseguit reunir gràcies a una col·lecta ciutadana a la qual han contribuït veïns de Santa Coloma de Gramenet "de tota condició".

Entre les aportacions rebudes n'hi ha algunes de companys del partit de Muñoz, que va ser suspès de militància pel PSC arran de la seva imputació en el cas Pretòria. Els diners, que han estat recollits des de dilluns al compte bancari obert pel mateix Muñoz, no són partides anònimes, ja que consta la identificació del donant, i s'han rebut en concepte de préstec, per la qual cosa seran tornats.

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, va qualificar ahir de "bona notícia" que Muñoz hagi pogut sortir de presó i va argumentar que sempre ha pensat que la presó preventiva és una "mesura duríssima".

En declaraciones fetes a COM Ràdio, Miquel Iceta va indicar que no coneix "casos personals", però que "no li estranyaria" que militants del PSC hi hagin posat diners.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.