Política

El PSC promet 20.000 llocs de feina en l'economia verda

Montilla proposa un fons d'eficiència de 2.000 milions per finançar projectes d'estalvi i que promoguin les energies renovables

Seria promogut per la Generalitat, la UE i el sector privat

Crear 20.000 llocs de treball a partir d'uns fons que finançaran projectes d'estalvi i eficiència energètica i energies renovables. Aquesta és la primera proposta llançada pel consell assessor econòmic –hi participa Antoni Castells–que assessora el president de la Generalitat i candidat del PSC, José Montilla, i que ahir es va reunir per segona vegada.

En una compareixença en què no va admetre preguntes, Montilla va explicar que el fons, dotat amb 2.000 milions d'euros, es promourà amb recursos de la Generalitat, d'institucions europees com ara el Banc Europeu d'Inversions i d'entitats financeres, sense concretar en quin percentatge. I s'hi podran acollir els particulars, les empreses i els ajuntaments que presentin un projecte.

El ventall, segons Montilla, és ampli i inclou programes fets per empreses de serveis energètics per a inversions en el manteniment d'edificis públics o privats, o consistoris que vulguin millorar l'eficiència del seu enllumenat, entre d'altres.

El càlcul de l'ocupació que es crearà amb el fons d'eficiència energètica surt de comptar que, com a mínim, sorgiran deu llocs per cada milió d'euros d'inversió. ICV, en el programa electoral, calcula que amb el canvi de model productiu es poden crear 300.000 llocs de treball en l'anomenada economia verda.

Suport del PSOE

L'activitat de Montilla el va portar, al matí, a fer un altre míting llampec, el segon, a Sant Boi de Llobregat, davant del mercat. El candidat dels socialistes va defensar el pla d'ajuts per a joves que ni estudien ni treballen aprovat pel govern, i va rebutjar les crítiques que li ha fet l'oposició. El president va assimilar CiU i el PP i va declarar que “a Artur Mas i a Mariano Rajoy els uneix que són nacionalistes i de dretes”.

El candidat del PSC, que intensifica l'agenda a mesura que s'acosta el 28-N, comptarà amb el suport de la cúpula del govern espanyol en campanya. A més dels tres dies que està previst que José Luis Rodríguez Zapatero vindrà a Catalunya, també desembarcaran al país Alfredo Pérez Rubalcaba, Ramón Jáuregui, José Blanco, Rosa Aguilar i Marcel·lí Iglésias.

LA FRASE

A Artur Mas i a Mariano Rajoy els uneix que són nacionalistes i de dretes
José Montilla
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.