Política

Mas avisa de la debilitat d'un govern de CiU si ha de pactar

Afirma que si ha d'acabar formant coalició, “no serà gaire millor” que el tripartit

Deixa clar a Madrid que la seva acció política a l'Estat estarà condicionada al pacte econòmic

Sentencia que ja no val el cafè per a tots

El temor d'un relaxament de l'electorat de CiU per les bones perspectives que pronostiquen les enquestes està forçant el cap de cartell de la federació a avisar que si no obté un suport prou ampli es veurà abocat a governar en coalició, i que aquesta circumstància pot acabar sent tant o més lesiva per als interessos dels catalans que el tripartit. L'opció de canvi real requereix una gran majoria i un govern fort, encara que es necessiti suports externs de manera puntual, sentenciava Artur Mas.

Això sí, interrogat reiterament sobre suposats pactes postelectorals, el cap de files de la federació no va voler fer travesses i va exposar que si ho necessita, al primer que cridarà serà al PSC, però només pel fet que acabi sent el primer grup de l'oposició. En tot cas, deixava entreveure que es tracta més d'una qüestió d'ordre numèric que del fet de compartir els afanys sociovergents d'alguns membres de la direcció del PSOE. Segons Mas, encara que el president José Montilla digui el contrari, el PSC si pot tornarà a fer el tripartit, i si fos possible també numèricament faria un pacte a la basca amb el PP, especificava.

El president de CiU va participar ahir en una
conferència col·loqui a Madrid en la qual va aprofitar també per llançar una inequívoca advertència a PSOE i al PP: l'acció política de la federació al Congrés estarà condicionada
a la consecució del pacte econòmic, un acord que
ha de permetre obtenir un estatus similar als models de finançament del País Basc i de Navarra. I per fer-ho va suggerir que no caldria voluntat política.

Error de càlcul

Mas, doncs, va voler deixar clar als dos partits amb possibilitat d'accedir a la Moncloa a partir del 2012 que s'equivoquen quan donen a entendre que si
CiU torna a governar a Catalunya serà molt més
senzill negociar amb la federació a Madrid. El fracàs de l'Estatut ha suposat un camí de no-retorn, i a partir d'ara cal passar a la fórmula del concert econòmic, avisava. “El govern d'Espanya hauria de pensar què pot fer perquè Catalunya se senti acollida i respectada”, I en aquest sentit, “el cafè per a tots” en el capítol econòmic i financer ja no val, insistia Mas, i afegia que ha arribat també el moment de limitar la solidaritat.

CiU posarà tota la carn a la graella amb l'objectiu d'aconseguir el pacte econòmic
Artur Mas
president de ciu
La voluntat de canvi requereix obtenir una àmplia majoria; haver de governar amb altres partits debilitaria l'executiu

CiU obre un telèfon de campanya

Els d'Artur Mas pretenen arribar a tots els racons de l'electorat i, després d'haver apostat fort per les noves tecnologies, han obert un servei d'atenció telefònica de campanya. És el 902 28 11 10, un número que, per als desmemoriats, conté la data de les eleccions. CiU l'ha batejat com “el telèfon per al canvi”, jugant amb el lema de la precampanya, i des d'aquí la federació pretén aclarir qualsevol dubte dels votants sobre la convocatòria electoral.

El 902 està operatiu de dilluns a divendres, de les nou del matí a les set de la tarda. CiU vol informar els ciutadans dels actes que té previstos més pròxims al seu domicili, de com poden fer d'interventors el 28-N, de què diu
el seu programa electoral sobre els àmbits concrets que
li interessin i com pot fer-se militant de Convergència o d'Unió, entre altres coses.
A banda d'intentar resoldre les incògnites que sorgeixin entorn de la candidatura d'Artur Mas, el servei també ofereix aclariments sobre qualsevol qüestió relacionada amb les eleccions al
Parlament. Per exemple,
els tràmits que s'han de fer per votar per correu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona