Política

Donar suport a la “força tranquil·la”

L'expresident espanyol acompanya Montilla en un míting en què defensa la reforma de les pensions i ataca el PP per la immigració

El candidat del PSC fa CiU blanc de les crítiques i alerta que Mas “no és de fiar”

El PSC projecta un vídeonou en què esperona
els seus a moure's per
les eleccions del 28-N

A Felipe González li agradaria quedar-se a Catalunya fins al final de la campanya. I segur que al PSC també li agradaria a la vista de les passions que aixeca entre els seus. I això que l'expresident espanyol, ahir, va centrar la intervenció en fer una defensa aferrissada de la necessària reforma del sistema de pensions i també de les polítiques de Barack Obama, en contraposició a la dreta. Acompanyava el president de la Generalitat i candidat socialista en un míting al pavelló de Llefià, a Badalona.

La sola presència de l'excap de l'executiu estatal motiva. I ahir González va donar el seu suport a Montilla. “Sempre que et veig penso en la força tranquil·la, la tenacitat i el timó ben agafat”, va descriure davant les 1.500 persones que omplien l'equipament. I poca cosa més de les eleccions, més enllà que són històriques: “Aquestes i les que vindran després”.

Montilla ja havia estat amb l'expresident espanyol fa menys d'un mes, quan va presentar el seu llibre Mi idea de Europa. I com aleshores, González va defensar la necessària reforma de les pensions, acompanyant-la d'una crida, amb to de retret a José Luis Rodríguez Zapatero, a “explicar-la bé”. Amb to pedagògic, va recordar que la congelació prevista per a l'any vinent no inclou les mínimes i va argumentar que, amb la crisi, les altres no poden pujar. “Hem de pensar en les del 2025”, alertava González insistint que l'esperança de vida dels espanyols s'ha allargat.

El problema de comunicació que atribueix a l'executiu del PSOE està estès. L'expresident veu a les esquerres incapaces d'explicar que els seus plans d'ajustaments són diferents dels de la dreta. “A aquest tipus de gent els entregarem el poder en part perquè l'esquerra està desconcertada”, i no sap detallar els matisos dels seus programes, es va lamentar.

La immigració va ser un dels temes que va planar durant tot el míting. Llefià és un dels barris on es concentra més població nouvinguda de Badalona, que el PP ha fet blanc del seu argumentari electoral. González i també l'alcalde badaloní, Jordi Serra, van criticar durament els populars pel fet d'utilitzar el fenomen de la immigració com a arma electoral. “No hem de permetre que per quatre vots vinguin a buscar divisió”, va cridar Serra.

Una CiU que ha canviat

Montilla va centrar-se en els d'Artur Mas. Els va fer blanc de tota crítica alertant a González que “la CiU que tu vas conèixer ja no existeix” perquè ha perdut “la sensatesa política” i ja no aposta per l'entesa amb els pobles d'Espanya. “Mas no és de fiar”, va sentenciar. El candidat també va esperonar els seus perquè participin en els comicis. Ho va fer amb l'ajuda d'un nou vídeo en què, amb la música d'All togheter now, es veu un nen petit, sol que intenta moure un tronc que barra el pas, i gràcies a l'ajut de molta gent, el treu. “Vull ser el primer a moure l'arbre, sento que no estem sols. El repte és possible i junts el podem guanyar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona